28.9.17

Πέθανε ο ιδρυτής του «Playboy»...

Ο θρυλικός εκδότης και ιδρυτής του περιοδικού Playboy, Χιου Χέφνερ, πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του, από φυσικά αίτια. Την...
είδηση γνωστοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο όμιλος επιχειρήσεων Playboy.

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών», ανακοίνωσε το Playboy, συνοδεύοντάς την μια μικρή φωτογραφία που έγραφε μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

 «Ο πατέρας μου έζησε μία εξαιρετική ζωή, ως πρωτοπόρος των μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας και ως εκπρόσωπος ορισμένων από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής μας, κυρίως ως υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, της σεξουαλικότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων», ανακοίνωσε ο γιός του Κούπερ Χέφνερ, καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy Enterprises, τη μητρική εταιρεία του περιοδικού.
 
Τα «κουνελάκια»

Ο Χέφνερ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1926 στο Σικάγο. Το 1953 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχους του Playboy και μέσα σε ένα χρόνο έφθασε να πουλά 200.000 τεύχη. Μέσα σε πέντε χρόνια οι πωλήσεις του εκτοξεύτηκαν σε ένα εκατομμύριο. Μέχρι τη δεκαετία του '70, το περιοδικό είχε περισσότερους από 7 εκατομμύρια αναγνώστες, το μήνα. Ο ανταγωνισμός και το διαδίκτυο μείωσαν την κυκλοφορία σε λιγότερο από 3 εκατομμύρια, στο πέρασμα του 21ου αιώνα.

Ηθελημένα προκλητικό, το Playboy ήταν γνωστό επί δεκαετίες για τα «κουνελάκια» του και τις ερωτικές φωτογραφήσεις του.

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/wysiwyg/2017-09/hefner3.jpg?itok=NwW1qO5D 
Ο Χέφνερ που ξεκίνησε την σεξουαλική επανάσταση την δεκαετία του 1950, έχτισε μια αυτοκρατορία με σύμβολο το κουνελάκι με το παπιγιόν...

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: