27.9.17

Το twitter γίνεται... φλύαρο...

Το twitter ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει να διπλασιάσει το «πλαφόν» των tweets από 140 σε 280 χαρακτήρες αρχικά σε...
μικρές ομάδες χρηστών ανά τον κόσμο, οι οποίοι θα επιλεγούν τυχαία.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τους «New York Times», το BBC και το Reuters, δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες εβδομάδες θα διαρκέσουν αυτά τα τεστ και κατά πόσο το νέο όριο θα ισχύσει για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες στο μέλλον.

Στόχος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι να διευκολύνει τους χρήστες στην έκφρασή τους, ώστε να στέλνουν συχνότερα μηνύματα, καθώς επίσης να ενθαρρύνει νέους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν.

Οι έρευνες που έχει κάνει το twitter επιβεβαιώνουν ότι αρκετοί χρήστες δυσκολεύονται να στριμώξουν τις σκέψεις τους μόνο σε 140 χαρακτήρες - ιδίως αν είναι πολυλογάδες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ...

Το twitter, που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2006 και έχει φtάσει τους 328 εκατ. χρήστες παγκοσμίως (έναντι περίπου δύο δισ. του facebook), δημιουργεί νευρικότητα στους επενδυτές και στους μετόχους του, επειδή δεν προσελκύει περισσότερους χρήστες. To γεγονός ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 εμφάνισε ζημιά 116 εκατ. δολαρίων και μηδενική αύξηση χρηστών δεν βοηθά τα πράγματα.

Όμως υπάρχει μια φανατική μερίδα χρηστών που έχει αγαπήσει το twitter ακριβώς γι' αυτό το διακριτό χαρακτηριστικό του: τη συντομία. Και αυτοί είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή θα διευρύνει τον αριθμό των χαρακτήρων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: