10.10.17

ΤΩΡΑ - "Πέρασε" το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου...


Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 148 ψήφους σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών και μετά από ονομαστική ψηφοφορία το επίμαχο άρθρο 3 που δίνει...
τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη.

Διαρροές υπήρξαν από την κυβερνητική πλευρά καθώς η Γεωργία Γενιά καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο.

Οι κ.κ. Μπόλαρης και Μιχελογιαννάκης απουσίαζαν από την ψηφοφορία ενώ όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψήφισαν όχι εκτός τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι ο οποίος το ψήφισε.

Μάλιστα και ο Πάνος Καμμένος καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο, ενώ ψήφισε με επιστολική «ναι» επί της αρχής για την ταυτότητα φύλου.

Ειδικότερα καταψήφισαν το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για τη διόρθωση της ταυτότητας φύλου οι ΑΝΕΛ, με πρώτο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Διαφορετική στάση από τους βουλευτές του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου στην τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να αποτελέσει βάση νομοθέτησης η πρόταση που κατέθεσε χθες το κόμμα.

Αρνητική ψήφο και από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων.

Στο μεταξύ εγκρίθηκε η τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης.

Επί της αρχης του σχεδιου νόμου, ψήφισαν ΝΑΙ 171 βουλευτές. ΟΧΙ, 114 βουλευτές και "Παρών", ουδείς. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επι της αρχής κατά πλειοψηφία. 

Επί του άρθρου 1 του σχεδίου νόμου, ΝΑΙ ψήφισαν 165 βουλευτές, ΟΧΙ ψήφισαν 119 και Παρών ενας βουλευτής. Συνεπώς το άρθρο 1 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: