5.10.17

Καλό το ΕΣΡ, αρκεί να μην κακοκαρδίζει τους καναλάρχες, κ. Κικίλια;...

Το ΕΣΡ είναι σεβαστό μόνο όταν οι αποφάσεις του βολεύουν τους καναλάρχες;...

Στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ν. Παππά σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών αναφέρθηκε ο Β. Κικίλιας, κατά...
την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
«Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Την έχει εγκαίρως υποβάλει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, σύμφωνα με τα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής.
Το ΕΣΡ είναι μια ανεξάρτητη Αρχή, οι αποφάσεις της οποίας είναι απολύτως σεβαστές. Όπως σεβαστά είναι και τα δικαιώματα άμυνας όλων.
Πάντως, αντί να κάνει υποδείξεις και νουθεσίες και να θέτει ερωτήματα, ο αποτυχημένος υπουργός - καναλάρχης, καλό θα ήταν να απολογηθεί πρώτα για τον αντισυνταγματικό του νόμο.»

Ο κ. Κικίλιας, στην προσπάθειά του να σταθεί στο πλευρό των «κατατρεγμένων» από την κυβέρνηση καναλαρχών, ξεχνά ότι:

    Το ΕΣΡ, η ανεξάρτητη Αρχή, έχει κρίνει. Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.
    Ο νόμος δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός. Αντισυνταγματικό κρίθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ μόνο το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15 το οποίο μετέφερε αρμοδιότητες από το ΕΣΡ (που... κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν συναινούσαν να συγκροτηθεί) στην κυβέρνηση.

Μήπως ο κ. Κικίλιας, που τόσο είχε στηρίξει τον ρόλο του ΕΣΡ, έχει αλλάξει γνώμη; Μήπως συμφωνεί με το ΕΣΡ μόνο όταν οι αποφάσεις του βολεύουν τους καναλάρχες;

Ας του θυμήσουμε απλώς τι έλεγε πριν από έναν χρόνο περίπου...

 
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: