14.10.17

Πολιτική εκμετάλλευση...

Οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έπεσε κατά τα φαινόμενα θύμα δραστών του...
κοινού ποινικού δικαίου, προκάλεσαν «σοκ» στην κοινή γνώμη. Σε κάθε ανάλογη στιγμή, η πολιτική ηγεσία καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Εύλογα ο πρωθυπουργός, σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε την άμεση διαλεύκανση των γεγονότων, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν «σκιές» και κωλυσιεργίες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης δεν έδειξαν όμως το ανάλογο αίσθημα ευθύνης. Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης με μισόλογα ή ευθείες καταγγελίες έσπευσαν να προσδώσουν στη δολοφονία πολιτικά χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως το θύμα είχε συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα, πως είχε αναλάβει πλήθος γνωστών υποθέσεων και πως το έγκλημα έγινε κοντά στα Εξάρχεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εικόνα πλήρους ανομίας, που επικρατεί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας», κατηγορώντας «κάποιους», δηλαδή την κυβέρνηση, πως επιδεικνύει «αδικαιολόγητη ανοχή στη βία και την παραβατικότητα».

Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας».

Χτες έκαναν «ξαφνικά» την εμφάνισή τους δημοσιεύματα περί των «επιπτώσεων» της πολιτικής της κυβέρνησης στο ζήτημα του σωφρονισμού, θέτοντας στο προσκήνιο τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Συνέδεαν, μάλιστα, τον νόμο αυτό με την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και την υποτιθέμενη «ανοχή της στις συλλογικότητες», μιλώντας για «γενικό κλίμα ανασφάλειας των πολιτών».

Οι πανομοιότυπες δηλώσεις των προέδρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τα σαφώς κατευθυνόμενα δημοσιεύματα έχουν ξεκάθαρο σκοπό: προσπαθούν να δημιουργήσουν πολιτικό ζήτημα μέσα από ένα έγκλημα και να έχουν αποτέλεσμα αυτό για το οποίο κατηγορούν την πολιτεία, δηλαδή γενικό κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία.

Οι μικροπολιτικές τακτικές τους δεν δείχνουν πως αδιαφορούν για την κοινωνία και τους πολίτες. Αποτελούν σαφή απόδειξη έλλειψης και του παραμικρού σεβασμού απέναντι στους οικείους του θύματος. Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πόσο κυνικός είναι όταν δηλώνει πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «εκτός από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και φίλος μου»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: