27.10.17

Σπέρνοντας φόβο...

Δυο μέρες τώρα η Ν.Δ. και φιλικά της ΜΜΕ τροφοδοτούν με φόβο και πανικό τους πολίτες για το καθεστώς ανομίας και αταξίας που...
βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πραγματικότητα ούτε τα στοιχεία.

Οχυρωμένοι πίσω από την ανάγκη να μεγιστοποιήσουν τις ενέργειες αυτόκλητων τιμωρών, αρνούνται και παραβλέπουν πού οδηγεί συνήθως αυτή η αναφορά περί γενικευμένης ανομίας.

Αρνούνται και αδιαφορούν να κατανοήσουν πώς μόλις λίγα χρόνια πριν η αυθαίρετη επίκληση της «εγκληματικότητας» των μεταναστών και οι επιχειρήσεις-σκούπα όπλισαν τα τάγματα εφόδου των ναζιστών και οδηγούσαν φοβισμένους πολίτες στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Με παρόμοια τηλεοπτικά μονοθεματικά δελτία φόβου φτάσαμε το 2013 στη δολοφονία Φύσσα ύστερα από σειρά δολοφονιών μεταναστών και επιθέσεων σε πολίτες και συνδικαλιστές.

Ακόμα και σήμερα δεν είναι λίγες οι πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Ο φοιτητής Λάζαρης κινδύνεψε άμεσα από παρόμοια επίθεση.

Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κανάλια των υποστηρικτών του σπέρνουν φόβο και πανικό τόσο θα θερίζουν οι πραγματικοί δολοφόνοι όχι απλώς θύελλες αλλά ψήφους και ζωές.

Κανείς δεν επικροτεί τις όποιες επιθέσεις κατά πολιτών που μοιάζουν ή δεν μοιάζουν με φασίστες ή τη στοχοποίηση -ακόμα και με λεκτική βία- ανθρώπων, είτε έχουν είτε δεν έχουν ακραία άποψη.

Το να εμφανίζονται όμως όλα αυτά ως γενικευμένες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κρύβει -εκτός από πολιτική υποκρισία- και άλλα, πολύ περισσότερο επικίνδυνα, στερεότυπα.

Ειδικά σε σχέση με τις επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα δεν θα πρέπει να λησμονούν όλοι αυτοί ότι πολύ σοβαρότερα περιστατικά, ακόμα και με καλάσνικοφ, συνέβαιναν συχνά όλα τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσαν οι «στυλοβάτες» της τάξης και ασφάλειας...


A.Ψ, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: