2.10.17

Ποιος θέλει τη Ντόρα εκτός;...



Η συζήτηση ξεκίνησε αμέσως μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. Εντάθηκε, δε, καθώς οι...
δημοσκοπήσεις κατέγραψαν τη σαφή δυναμική της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς, αποτύπωσαν την προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Εφόσον η Ντόρα Μπακογιάννη είναι εκ νέου υποψήφια στην Α' Αθήνας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι, ανέτως, και στην επόμενη βουλή. Και εδώ αρχίζει η συζήτηση. Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της;

Βάσει βιογραφικού θα μπορούσε να είναι από... πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης μέχρι Πρόεδρος της Βουλής. Ωστόσο, μοιάζουν να υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα: αφενός οι δημόσιες δηλώσεις Κυριάκου εναντίον της οικογενειοκρατίας, αφετέρου η βούλησή του να μην επιτρέψει έστω και υποψία ότι κάποιος του επιβάλλει πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματικές και φανταστικές πληροφορίες για το τι μπορεί να συζητούν, αν συζητούν, τα αδέλφια μεταξύ τους βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Μαζί και διάφοροι «καλοθελητές», συχνότερα βασιλικότεροι του βασιλέως.

H Ντόρα είναι η πρώτη που γνωρίζει και τα προβλήματα αλλά, επίσης, δεν παραγνωρίζει και το αποτύπωμα που έχει στην πολιτική σκηνή. Γι αυτό, άλλωστε, και την ενοχλούν περισσότερο – παρά την θυμώνουν – τα μηνύματα που άρχισαν να της στέλνουν για... αποχώρηση. 

Τ.Τ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: