14.10.17

Στο μικροσκόπιο το κινητό και ο υπολογιστής...

του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα...

στο γραφείο του την Παρασκευή στον Λυκαβηττό.

Η κηδεία του άτυχου δικηγόρου θα γίνει σήμερα το μεσημέρι  στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Οι αρχές «ξεσκονίζουν» το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του θύματος, καθώς θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι δύο δράστες να ανήκουν στον κύκλο πελατών του.

Όπως έγινες γνωστό χθες, οι αρχές απομακρύνθηκαν από το σενάριο του πληρωμένου «συμβολαίου θανάτου» και αναζητούν στο χώρο του ποινικού δικαίου τους δράστες.

Οι δύο άνδρες είναι μεταξύ 30-40 χρόνων, σύμφωνα με τον συνεργάτη του δικηγόρου, που βρισκόταν στο διπλανό γραφείο και άκουσε τους πυροβολισμούς.

Ο θάνατος του γνωστού ποινικολόγου εκτιμάται ότι ήταν ακαριαίος. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος (πιθανώς 0,7 – 0,8 χιλιοστών).

Η βολίδα που είχε πύλη εισόδου από τον δεξιό πνεύμονα παρέμεινε στο σώμα του, αφού δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει πύλη εξόδου.

Δικηγόροι έξω από το γραφείο του 
Χθες σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πραγματοποίησαν συνάδελφοί του.

Συγκλονισμένος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την εκτέλεση του μάχιμου δικηγόρου.

Σύσσωμοι οι συνάδελφοί του συνδικαλιστές από όλες τις παρατάξεις με δηλώσεις τους εξέφρασαν την οδύνη τους.

Πανελλαδικά οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα και Τρίτη, ενώ οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονται σε επταήμερη αποχή μέχρι την Παρασκευή.

Την απόφαση έλαβε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους.

Ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας σε ανακοίνωσή τόνισε ότι «η βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξαίρετου φίλου και νομικού, γνωστού για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του, αποστερεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νομική επιστήμη την οποίαν υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: