5.10.17

Ανοιχτή η ημερομηνία εκλογών στην Κεντροαριστερά...

Χωρίς ιδιαίτερη πρόοδο ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, αφού δεν υπήρξε απόφαση για...
το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Στην πραγματικότητα, το θέμα έθεσε ο Παντελής Αβραμίδης, εκπροσωπώντας στην Επιτροπή τον Σταύρο Θεοδωράκη, και παρουσιάζοντας στην πραγματικότητα ολόκληρη την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού για το θέμα, όπως ακριβώς απεστάλη προ ημερών στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τους υποψηφίους αρχηγούς του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά. «Άντε να το καταλάβω, αν μία τέτοια πρόταση την κατέθετε το ΠΑΣΟΚ που τέλος πάντων έχει κάνει και ανοιχτές ψηφοφορίες για την εκλογή αρχηγού στο παρελθόν», του απάντησε εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο Δημήτρης Ρέππας. «Εσείς που τρία χρόνια τώρα, ποτέ δεν κάνατε εκλογές ούτε για την ανάδειξη αρχηγού, πώς το τεκμηριώνετε;», τον ρώτησε, με τον επικεφαλής της Επιτροπής να παρεμβαίνει για να εκτονώσει την ένταση. «Η επιστολή του κυρίου Θεοδωράκη έχει σταλεί στους υποψηφίους αρχηγούς και τους επικεφαλής των κομμάτων της ΔηΣυ. Αυτοί θα πρέπει να το συζητήσουν μεταξύ τους», είπε ο Νίκος Αλιβιζάτος, παραπέμποντας το θέμα στους υποψηφίους και τους αρχηγούς κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη πάντως, το θέμα θεωρείται λήξαν, από τη στιγμή που όσες εταιρείες ερωτήθηκαν, απέφυγαν να διασφαλίσουν το αδιάβλητο της διαδικασίας. Το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας άλλωστε και η πρόταση Θεοδωράκη είχε συζητηθεί νωρίτερα μεταξύ των αρχηγών κομμάτων και κινήσεων της ΔηΣυ, με τις Κινήσεις Πολιτών να τάσσονται για άλλη μία φορά υπέρ μίας τέτοιας εξέλιξης, αλλά και χωρίς να συζητείται περαιτέρω, καθώς στην πραγματικότητα, για τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, έχει ήδη κλείσει οριστικά.

Εντωμεταξύ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τελική απόφαση δεν υπήρξε ούτε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, καθώς στον βαθμό που δεν θα καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Νοεμβρίου, στο τραπέζι έπεσαν όλες οι Κυριακές του Νοεμβρίου, αλλά και των αρχών Δεκεμβρίου, ως τις 10 και 17 Δεκεμβρίου. Επικρατέστερες πάντως φέρονται οι Κυριακές 19 και 26 Νοεμβρίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, τα οποία θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. Προτάθηκε μάλιστα συντονιστής τους να αναλάβει ο πολύπειρος τηλεοπτικά Παύλος Τσίμας.


Κανονικά προχωρά, τέλος, η συμφωνία με τις εταιρίες WIND και OTS για την online διασύνδεση των καλπών μεταξύ τους, αν και εκκρεμεί συνάντηση της Επιτροπής μαζί τους...


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: