13.10.17

Οπισθεν ολοταχώς για Παπαουλάκη...


Πρύμναν ανέκρουσαν στη Ν.Δ. για τον αντιπρόεδρο της ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκο Παπαουλάκη, τον οποίο...

 η αρμόδια τομεάρχης Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου παρουσίασε προχθές ως προσωπικό της σύμβουλο. Κάτι που αντιβαίνει στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις ανεξάρτητες αρχές, καθώς τα μέλη τους δεν μπορούν ούτε να είναι, ούτε να λειτουργούν ως σύμβουλοι κομμάτων ή βουλευτών.

Αντ’ αυτού η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να στρέψει την προσοχή στο νομοσχέδιο για την ιατρική χρήση της κάνναβης, με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνουν ότι «η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει το νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν για το περιεχόμενό του τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι όσο και οι τάσεις τους που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε.

Μέχρι τότε ας απαντήσει τουλάχιστον η κυβέρνηση στο εύλογο ερώτημα των πολιτών “τι πίνετε και δεν μας δίνετε”». Ασχολίαστη δεν άφησαν ούτε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα F16: «Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας πετάει εδώ και καιρό. Πετάει στα σύννεφα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών» έλεγαν οι ανώνυμοι κύκλοι του προέδρου.

Ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός ωστόσο δεν αναιρεί την γκάφα (;) της κυρίας Ασημακοπούλου.

Ανασκεύασε

Κατόπιν των αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο -δύο tweets έκανε για το θέμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς-, η ίδια η βουλευτής υποχρεώθηκε σε ανασκευή των προχθεσινών της δηλώσεων, ο δε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναγκάστηκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλώνοντας ότι ούτε τυπικά ούτε άτυπα είναι σύμβουλος του κόμματος, ούτε της βουλευτού. Σημειώνεται ότι εφόσον ισχύουν οι προχθεσινές δηλώσεις της κυρίας Ασημακοπούλου, ο κ. Παπαουλάκης μπορεί να υποστεί πειθαρχική δίωξη.

Ενώ λοιπόν προχθές η κυρία Ασημακοπούλου είχε πει, μετά από συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής στην οποία μετείχε και ο κ. Παπαουλάκης, πως «είναι σύμβουλος της Ν.Δ. για θέματα ψηφιακής πολιτικής», χθες απεφάνθη ότι «δεν έχει επίσημη σχέση συμβούλου με τη Ν.Δ. ο συγκεκριμένος κύριος. Πάρθηκαν αποσπασματικά οι δηλώσεις μου. Ζήτησα να με συμβουλέψει ως σύμβουλός μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη».

Νωρίτερα την είχε διαψεύσει και ο Κ. Κυρανάκης, καλύπτοντας ωστόσο πλήρως τον κ. Παπαουλάκη. Για τον τελευταίο είπε πως «δεν ήταν μεμπτό που συμμετείχε στη σύσκεψη» και ότι «δεν έχει έμμισθη ή άμισθη σχέση με τη Ν.Δ.». Οταν του έβαλαν να ακούσει τις προχθεσινές δηλώσεις της τομεάρχη, απεφάνθη ότι «ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: