16.10.17

Καταγγέλλουν μεθόδευση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας...

Η πρώτη μαζική απάντηση στην προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Θερμαϊκού έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ για...
τα επόμενα δύο χρόνια δίνεται σήμερα με την τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ.-1 μ.μ.) που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε όλους τους δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί και σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο σήμερα το πρωί, παρότι δεν υφίσταται απαγόρευση προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα) των δήμων, ο Δήμος Θερμαϊκού δεν αξιοποίησε αυτήν τη δυνατότητα και δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «σκόπιμη απαξίωση της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού και επίμονη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προωθήσει το ξεπούλημα δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους ενάντια στα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη». Καλούν, δε, τον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη «να ανακαλέσει άμεσα κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας».

Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής καταδικάζονται και σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων στον δήμο.

Για το θέμα αυτό είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με επικεφαλής τον Σπύρο Κουζινόπουλο, καταγγέλλοντας πως «αντί για την πρόσληψη των 80 εργαζομένων που ζήτησε η αρμόδια υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας, προκειμένου να λειτουργήσει αυτή αυτοτελώς, η δημοτική αρχή προέβη στην πρόσληψη, με βάση τον νόμο 4479/2017, μόλις 39 εργαζομένων, από τους οποίους οι 22 ήταν για την τακτοποίηση υπαρχόντων συμβασιούχων.

Ετσι, λοιπόν, με βάση αυτή τη μεθόδευση, η διοίκηση του δήμου επικαλέστηκε “αδυναμία εκτέλεσης αποκομιδής απορριμμάτων με ίδια μέσα λόγω ελλιπούς προσωπικού”»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: