26.10.17

«Μύθος ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια»...

Το αφήγημα της κυβέρνησης, περί οριστικής εξόδου της Ελλάδας από τον μνημονιακό κλοιό τον προσεχή Αύγουστο επιχείρησε να...
αποδομήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ξεκινά ένα τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο -όπως επισήμανε- θα φέρει πρόσθετα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ, με νέες μεγάλες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και κυρίως με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τα παραπάνω μέτρα θα θίξουν κυρίως τους πιο αδύναμους: «Είναι τα μέτρα Τσίπρα - Καμμένου... που τραυματίζουν και εξοντώνουν ακόμα περισσότερο τους αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.



Εξαπολύοντας πυρά κατά του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι αυτός που δέσμευσε τη χώρα σε πολύ υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, υποστήριξε ότι «η σκληρή και αμείλικτη αλήθεια είναι ότι από τα Μνημόνια θα βγαίναμε οριστικά στις αρχές του 2015, αν την κυβέρνηση Σαμαρά δεν την είχαν ρίξει κάποιοι με πρόσχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Και τόνισε:

Η λεγόμενη καθαρή έξοδος λοιπόν είναι ένα άδειο κοστούμι. Αν κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να μας πείσει ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια ας έρθει στη Βουλή να καταργήσει τις περικοπές των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου που έχει ήδη ψηφίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική του ανακοίνωση μετά το τέλος της ομιλίας Μητσοτάκη, έσπευσε να σχολιάσει το παραπάνω σημείο, σημειώνοντας τα εξής:

Αφού ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «άδειο κοστούμι» την έξοδο από τα μνημόνια, προφανώς προτείνει να καθίσουμε μέσα σε αυτά και να είναι και μόνιμο το «κοστούμι». Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα ψωνίσει κοστουμάκι από τον κ. Μητσοτάκη.

«Μύθοι και παραμύθια»

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο και για άλλους δύο «μύθους». Όπως υποστήριξε, είναι μύθος ότι η Ελλάδα γίνεται μια κανονική χώρα.

Επιχειρώντας να δομήσει το παραπάνω επιχείρημα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης καθώς και στο δικό του αφήγημα περί έλλειψης ασφάλειας στη χώρα:

« • Δεν είναι κανονική μια χώρα, η σημερινή Ελλάδα, που οι πολίτες της αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
• Δεν είναι κανονική μια χώρα όταν το Κράτος χρωστά στους πολίτες του περισσότερα από 6 δισ.
• Σίγουρα δεν είναι κανονική μια χώρα αυτή στην οποία, κάθε τρεις και λίγο, γίνεται πάρτι με μολότοφ εναντίον αστυνομικών και πολιτών.
• Δεν ζούμε σε μια κανονική χώρα όταν τρεις ευέλπιδες δέχονται βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δεν αντιδρά.»

Ως τρίτο μύθο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε το «δήθεν πλεόνασμα, που θα επιστραφεί και μάλιστα ως αποτέλεσμα της δήθεν επιτυχημένης οικονομικής του πολιτικής».

Υποστηρίζοντας ότι «το υπερπλεόνασμα είναι η επιβεβαίωση της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής» της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι το μεγάλο πλεόνασμα προκύπτει «από τους αχρείαστους φόρους που έχει επιβάλει ο κ. Τσίπρας».

«Ο στόχος κάθε σοβαρής κυβέρνησης πρέπει να είναι ο περιορισμός των πλεονασμάτων και όχι η αύξησή τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής», υποστηρίζοντας ότι «εμείς είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για το μέλλον».

«Δεν ερχόμαστε πάλι για να κάνουμε ακριβώς τα ίδια, αλλά για να κάνουμε την διαφορά. Με ένα σχέδιο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: