30.10.17

Καταστροφική κακοκαιρία έπληξε κεντρική και βόρεια Ευρώπη...

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη εξαιτίας ισχυρού κύματος κακοκαιρίας, που...
προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων και καταιγίδων προκλήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Τσεχία και την Πολωνία, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώσεις δέντρων.
Γερμανία

Στη Γερμανία ανεστάλησαν οι σιδηροδρομικές μεταφορές σε Βρέμη, Αμβούργο, Βερολίνο, Ανόβερο και Κίελο, εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών από δέντρα που έπεσαν στις γραμμές.

Συνέπεια της απόφασης των γερμανικών σιδηροδρόμων ήταν χιλιάδες επιβάτες να αποκλειστούν.

Επίσης, μεγάλο φορτηγό που προσάραξε στη Βόρεια Θάλασσα και οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση καθώς υπάρχει κίνδυνος διαρροής πετρελαίου.

Πλοίο προσάραξε στη Βόρεια Θάλασσα 
Πρόκειται για το πλοίο Glory Amsterdam, φορτηγό πλοίο μήκους 225 μέτρων, που προσάραξε στο νησί Λάνεγουκ. Το πλοίο δεν μετέφερε φορτίο, αλλά είχε 1.800 τόνους βαρέος αργού και 140 τόνους ντίζελ καύσιμα.

Στη Γερμανία, ένας 63χρονος πνίγηκε σε κάμπινγκ στην Κάτω Σαξονία, λόγω πλημμύρας που προκλήθηκε εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, ενώ μια γυναίκα πνίγηκε όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

Στο Αμβούργο σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες στο κέντρο της πόλης.
Τσεχία

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάρκεια της καταιγίδας, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 100 χλμ. την ώρα σε πολλές περιοχές της Τσεχίας, ενώ το ύψος της βροχής έφθασε τα 180 χ.α.ω. στο Σνιέσκα, το ψηλότερο βουνό της χώρας (1.602 μ.).

Η κακοκαιρία προκάλεσε καθυστερήσεις και ακυρώσεις πολλών σιδηροδρομικών δρομολογίων και προβλήματα στις οδικές μεταφορές. Αυτοκινητόδρομος έξω από την Πράγα έκλεισε εξαιτίας της πτώσης δένδρων.
Πολωνία

Στην Πολωνία, υπέστη ζημιά ένας αγωγός μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι του Σφινόουστσε, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή αλλά όχι σοβαρή καταστροφή...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: