11.10.17

Ταυτότητα φύλου με... διαφοροποιήσεις...

Νόμο του κράτους αποτελεί από χθες το νέο προοδευτικό θεσμικό πλαίσιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των...
διεμφυλικών, ακόμη και από την ηλικία των 15 ετών. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία υπήρξαν όμως και αρκετές διαφοροποιήσεις βουλευτών από την «κομματική γραμμή».
Παρόντες στο Κοινοβούλιο ήταν 285 βουλευτές, ενώ κατά τη ψηφοφορία απουσίασαν:

Από το ΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης (ήταν ασθενής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μάρκος Μπόλαρης. Από τη ΝΔ: Αντώνης Σαμαράς. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη: Φώφη Γεννηματά (βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου και Μιχάλης Τσελέπης. Από την Ένωση Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς, Γιάννης Κατσαντώνης και Τάσος Μεγαλομύστακας.

Σταύρος Κοντονής 
Η κυβερνητική πλειοψηφία μέτρησε απώλειες καθώς κατά τη ψηφοφορία, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. διαφοροποιήθηκαν από την «γραμμή» του κόμματος τους σε ότι αφορά τα άρθρα και την τροπολογία.

Ειδικότερα:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Γεωργία Γεννιά καταψήφισε το άρθρο 3. Από τους ΑΝ.ΕΛΛ., ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3.

Ο Δημήτρης Καμμένος η Μαρία Κόλλια, ο Βασίλης Κόκκαλης ο Κώστας Κατσίκης και ο Γιώργος Λαζαρίδης καταψήφισαν τα άρθρα 1-7. «Ναι» στο νομοσχέδιο και τα άρθρα του, από τον Κώστα Ζουράρι.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. υπερψήφισαν επί της αρχής του το νομοσχέδιο.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές:

Ο Χάρης Θεοχάρης ψήφισε ναι σε όλα, πλην του άρθρου 3. Ο Δημήτρης Καρράς δήλωσε ναι σε όλα «παρών» στο άρθρο 3, ενώ Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος ψήφισαν όχι σε όλα και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου καταψήφισε το άρθρο 3.

«Λαβωμένη» από τη ψηφοφορία βγήκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη αφού μετά από αυτή, ξέσπασε «πόλεμος» στους κόλπους της Κεντροαριστέρας.

Συνεδρίαση και ψηφοφορία στη Βουλή για την ταυτότητα φύλου των διεμφυλικών 
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής και επί των άρθρων.

Ειδικότερα, σε σύνολο 285 παρόντων, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 171 βουλευτές έναντι 114 που καταψήφισαν.

Υπέρ του επίμαχου άρθρου 3, που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, τάχθηκαν 148 βουλευτές, 124 δήλωσαν «όχι» και 13 «παρών».

♦Την τροπολογία που αφορά την Ένωση Τουρκικής Θράκης υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη και των ΑΝ.ΕΛΛ., Έλενα Κουντουρά...


efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: