30.10.17

Σήμερα η απόφαση για τον Άκη και τις «χρυσές μίζες»...

Την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την περιβόητη υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» που...
φέρεται να έλαβε από την αγορά των υποβρυχίων και των TOR M1 ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα ακούσει σήμερα ο ίδιος και οι 16 συγκατηγορούμενοί του.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώνεται τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δευτεροβάθμιας εκδίκασης. Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους τους 17, από τους συνολικά παραπεμφθέντες 19 κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης από 6 έως και 20 χρόνια.

Το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός Άμυνας ΚΑΙ πρωταγωνιστής της υπόθεσης ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία, σύμφωνα με την απόφαση.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001, ενώ τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, ώστε να κρύψει την πραγματική προέλευση τους.

Σε πρώτο βαθμό οι ποινές που είχαν επιβληθεί είναι οι εξής: Άκης Τσοχατζόπουλος (κάθειρξη 20 ετών), Αστέριος Οικονομίδης (12 έτη), Φρόσω Λαμπροπούλου (13 έτη), Νικόλαος Ζήγρας (6 έτη), Γιώργος Σαχπατζίδης (13 έτη), Αρετή Τσοχατζοπούλου (ποινή 12 έτη), Βίκυ Σταμάτη (12 έτη), Γιάννης Σμπώκος (16 έτη), Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα (10 έτη), Νικόλαος Γεωργουλάκης (10 έτη), Παναγιώτης Σταμάτης (6 έτη), Οράτιος Μελάς (10 έτη), Κωνσταντίνος Αντωνιάδης (10 έτη), Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (6 έτη), Φώτιος Αρβανίτης (6 έτη), Νικόλαος Καρατζάς (6 έτη), Γιώργος Κωνσταντάτος (10 έτη).

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών εισηγήθηκε την ενοχή τουΤσοχατζόπουλου, για «ξέπλυμα», των μελών της οικογένειάς του, του εξαδέλφου του ο οποίος συνεργάστηκε με τις Αρχές για την αποκάλυψη της υπόθεσης και επτά από τους συγκατηγορουμένους. Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών τεσσάρων εκ των συνολικά 16 κατηγορουμένων.

Όταν ο ίδιος ο πρώην υπουργός βγήκε το καλοκαίρι από τον Κορυδαλλό, αφού πρώτα σε δηλώσεις του έριξε όλη την ευθύνη για τη φυλάκισή του στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: