6.10.17

Λίστα Λαγκάρντ: Την απαλλαγή Διώτη πρότεινε η εισαγγελέας...

Λίστα Λαγκάρντ: Την απαλλαγή Διώτη πρότεινε η εισαγγελέας
Την πλήρη απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τους...
χειρισμούς του ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Το στοιχείο που έπεισε καθοριστικά την εισαγγελική λειτουργό ήταν η κίνηση του κ. Διώτη να αντιγράψει τα 2.059 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ σε usb, κίνηση που - πάντα κατά την ίδια - αναιρεί και τον όποιο δόλο του.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι αποδομείται η κατηγορία κακουργηματικής απιστίας, και παρότι παραδέχθηκε ότι ο κ. Διώτης «παρέλειψε να δώσει εντολή ελέγχου για συγκεκριμένα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ», εντούτοις εκτίμησε ότι δεν στοιχειοθετείται καν το αδίκημα της απόπειρας. Τονίζοντας ότι δεν έχει προκληθεί ζημία για το ελληνικό Δημόσιο από τις παραλείψεις του κ. Διώτη, επεσήμανε ότι και οι έλεγχοι διενεργήθηκαν κανονικά και παραγραφή δεν υπήρξε.

«Δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο ενάμιση χρόνο και δεν γνωρίζουμε τί θα έκανε αν συνέχιζε τη θητεία του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Μόνον κάποιος αφελής θα έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή για να αποτρέψει τον έλεγχο, ενώ η λίστα ήταν σε γνώση άλλων προσώπων. Δεν ήταν μόνον ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο».

Η απόφαση θα εκφωνηθεί στις 24 Οκτωβρίου.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: