6.10.17

Άρρεν ή θήλυ;..

Ο διχασμός, η αναγκαιότητα της νομικής ρύθμισης και οι αντιδράσεις...

Τι είναι η «Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου»; Τορπιλίζει τον θεσμό της οικογένειας, όπως διατείνεται η Ιερά Σύνοδος; Υπάρχει πρόβλημα σε...
κάποιους συνανθρώπους μας που λύνεται με τον επικείμενο νόμο;

Πρώτον, η ρύθμιση αυτή δεν έχει σχέση με την αλλαγή φύλου μέσω εγχειρήσεως. Έρχεται αρωγός στα πρόσωπα που έχουν δηλωθεί επισήμως ως άρρενα η θήλεα και τα οποία βαθμηδόν διαπιστώνουν-και βιώνουν- τον απόλυτο διχασμό. Στα χαρτιά π.χ. άρρεν, αλλά στα χαρακτηριστικά, στη διάθεση και την συμπεριφορά ,θήλυ.

Η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με σπασμωδικές αντιδράσεις από την οικογένεια. Ούτε με φάρμακα. Απαιτείται αναγνώριση των πραγματικών στοιχείων , απόλυτη συμπαράσταση, ψυχολογική υποστήριξη και, φυσικά, μια νομική ρύθμιση για την αλλαγή ονόματος και φύλου, όπως η επικείμενη. Ετσι, θα επιλυθούν ποικίλα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των προσώπων αυτών.

Κατά τούτο, δεν επηρεάζεται ούτε τορπιλίζεται ο θεσμός της οικογένειας. Απεναντίας, η οικογένεια καλείται να παίξει σοβαρό ρόλο, ώστε να μην βιώνει το παιδί τις συνέπειες του διχασμού, που φέρει εγγενώς.

Δεύτερον, η Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου δεν έχει καμιά σχέση με την ομοφυλοφιλία και συναφή με αυτήν θέματα.

Τρίτον, η διόρθωση του επισήμως καταχωρισμένου φύλου δεν μπορεί να γίνει αυθαίρετα από ανήλικους. Για όσους έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας, απαιτείται ρητή γονική συναίνεση. Και για τους 15άρηδες απαιτείται ,επιπλέον, θετική γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου.

Τέταρτον, ασφαλώς και έχει λόγο η Εκκλησία. Δικαιούται να έχει άποψη για ένα κοινωνικό θέμα και να την εκθέτει. Δεν πρόκειται για πολιτική παρέμβαση ούτε για «λογική Ταλιμπάν»… Ωστόσο, ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται φοβικά και αφοριστικά. Και θα ήταν ευχής έργον αν η Ιερά Σύνοδος επιχειρούσε να μιλήσει με οικογένειες διεμφυλικών για να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος και την αξία της ρύθμισης.

Όσο για τις απόψεις του Τσιάρτα, καθώς και τις ομοειδείς που αρκούνται στην καταγγελία και την χλευαστική απόρριψη, ένα μόνο : η άγνοια είναι κατανοητή. Όμως όταν δεν ξέρεις κάτι, οφείλεις να ψάξεις και να μάθεις προτού εκφέρεις άποψη. Διότι η άγνοια-ενίοτε θηριώδης και εξοργιστική- οδηγεί στην αγνόηση πραγματικών στοιχείων , στην στρέβλωση της αλήθειας και σε κινδυνολογικές ιλαρότητες.

Υ.Γ. Νέα αρνητική έκπληξη από το ΚΚΕ: Διαφωνεί με το Νομοσχέδιο, αλλά με διάτρητα και προβληματικά επιχειρήματα. Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: