5.10.17

Αχτσιόγλου: Με κυρώσεις από το ΣΕΠΕ απειλείται η εταιρεία παγωτού Froneri...

Εντελώς καταχρηστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η εταιρεία Froneri με το κλείσιμο του...
εργοστασίου παραγωγής παγωτού στον Ταύρο, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου από τη Βουλή.

Η υπουργός Εργασίας κατήγγειλε πως η εταιρεία, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα πρότεινε πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων στους 102 εργαζόμενους, οι οποίοι υπέγραψαν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης. Προφανής η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την εταιρεία, θα της επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις από το ΣΕΠΕ, δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

Όπως εξήγησε η Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Γκιόκα από το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας Froneri Hellas, που προχώρησε στη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας παραγωγής παγωτού στο Ταύρο, κατέθεσαν στις 26 Σεπτεμβρίου αίτημα για τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο δέχθηκε αμέσως, πραγματοποιώντας τη συνάντηση δύο μέρες αργότερα, ωστόσο η εταιρεία, λειτουργώντας εντελώς καταχρηστικά, και πριν γίνει η τριμερής, πρότεινε στους εργαζόμενους πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων. «Οι 102 εργαζόμενοι, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης υπέγραψαν την πρόταση της εταιρείας», όπως ενημέρωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Είναι προφανές», είπε, «πως η Froneri έχει παραβιάσει το Προεδρικό Διάταγμα 240 του 2006 για την ενημέρωση και τη διαβούλευση των εργαζομένων», υπογραμμίζοντας, πως ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε συνιστά παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και ανακοινώνοντας πως θα της επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις μέσω του ΣΕΠΕ.

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ, σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους στο καζίνο του Ρίο, η Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτήρισε την επιχείρηση ιδιαιτέρως προβληματική, ενημερώνοντας πως αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, και έχει οφειλές και προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε λίγες μέρες θα εκδικαστεί η νέα συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας, σημείωσε, ευημερώντας πως ο ΕΦΚΑ θα παρασταθεί στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας, ωστόσο, την απόρριψή της αίτησης εξυγίανσης, αφού η εταιρεία δεν υπήρξε συνεπής στις υποχρεώσεις της στο παρελθόν...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: