2.11.17

Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου...


Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή της Αθήνας -μετά την...
εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του- όπου με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο υπήρξε σύντομη, καθώς φέρεται να επιβεβαίωσε στον δικαστικό λειτουργό όσα έχει ομολογήσει στην προανακριτική κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές για τη συμμετοχή του στη δολοφονία. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στις 12 Οκτωβρίου, με φερόμενους δράστες τον 32χρονο κατηγορούμενο και ακόμη έναν συνεργό του, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, ενώ η εντολή πιστεύεται πως δόθηκε από άλλους δύο ομοεθνείς τους, κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Ωστόσο, στη δολοφονία του δικηγόρου εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα και η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας αφορά κατά περίσταση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή από κοινού και κατά συρροή, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. 
Σημειώνεται, ότι ο 32χρονος συλληφθείς ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη έξι ετών για κλοπές από τον Απρίλιο του 2016. Τον περασμένο Σεπτέμβριο παραβίασε τη νόμιμη πενθήμερη άδεια που του δόθηκε από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Από τότε έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη.  


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: