30.11.17

«Δεν μας αρέσει να εμπλεκόμαστε σε πολέμους»...

λέει τώρα ο Ζαχαριάδης...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, δεν μας αρέσει να εμπλεκόμαστε σε πολέμους» υποστήριξε σήμερα ο...
διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, που πριν από μερικές μέρες είχε τονίσει ότι ο πόλεμος στην Υεμένη δεν εξαρτάται από «το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, δεν μας αρέσει να εμπλεκόμαστε σε πολέμους» τόνισε συγκεκριμένα ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, προσθέτοντας ότι  «η κυβέρνηση ανέκαθεν είχε μια πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική και πως σε ορισμένα media πουλάει το να παρουσιάζουν την κυβέρνηση ως πολεμοχαρή.»

Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική αστάθεια στη Γερμανία, που είναι ανεπιθύμητη για την Ελλάδα και όλη την Ε.Ε., αλλά και στην έξοδο της χώρας από «την πολιτική των μνημονίων».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Κώστας Ζαχαριάδης, όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, ο Κ. Ζαχαριάδης απάντησε:

«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε».

Και πρόσθεσε: «Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά»...


thepressproject.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: