30.11.17

Τι ισχύει για την προστασία της πρώτης κατοικίας...

επισημαίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος...

«Μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να...
ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Πέμπης στον ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δ. Τζανακόπουλος:

«Είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις.

Μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται».
Για το εξώδικο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Απαντώντας σε ερώτηση για το εξώδικο της Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Δ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι, αν φυσικός χώρος πολιτικού διαλόγου είναι η Βουλή και όχι τα δικαστήρια, θα πάει εφόσον κληθεί. «Η σκανδαλολογική τοξική συζήτηση που προκάλεσε η ΝΔ με ευθύνη και του αρχηγού της, καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα, θεωρείται για εμάς λήξασα», ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον, και περιμένουμε και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, ο Δ. Τζανακόπουλος.
 Από αύριο η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλυμμηροπαθείς

«Από αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς με κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων», ανακοίνωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε...
















left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: