1.11.17

Δεν θα παρουσιαστεί ενώπιον της ισπανικής Δικαιοσύνης ο Πουτζντεμόν...

Ο καθαιρεθείς τέως πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν θα παρουσιαστεί ενώπιον της...
ισπανικής Δικαιοσύνης, η οποία τον έχει καλέσει την Πέμπτη να απολογηθεί για κατηγορίες σχετικές με την κήρυξη της επαρχίας του σε «ανεξάρτητο κράτος» την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Πουτζντεμόν βρίσκεται το Βέλγιο και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν είναι πιθανό να επιστρέψει σύντομα στην Ισπανία.

Μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος από τη Γερουσία, άνω σώμα του κοινοβουλίου της Ισπανίας, η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι καθαίρεσε την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας, αναλαμβάνοντας προσωρινά τις αρμοδιότητές της, ενώ διέλυσε και το τοπικό κοινοβούλιο, προκηρύσσοντας τοπικές εκλογές για τις 21 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε τη διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας και ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ασκήσουν δίωξη κατά του κ. Πουτζντεμόν, των μελών της καθαιρεθείσας κυβέρνησής του και αξιωματούχων του καταλανικού κοινοβουλίου με τις κατηγορίες του στασιασμού και της εξέγερσης...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: