31.1.18

Ο Αδωνις απαντά, ο Κυριάκος σωπαίνει...

Με ασυνήθιστη καθυστέρηση ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε χτες το απόγευμα να απαντήσει στην...
προχτεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» με το βίντεο όπου εμφανίζεται ο ίδιος να λέει πριν από δέκα χρόνια ότι ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός «αν και Μακεδόνας ξεπούλησε τη Μακεδονία», ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη «είναι εθνικά επικίνδυνη ως υπουργός Εξωτερικών».

«Αν πάμε δέκα χρόνια πίσω, άλλοι θα είναι χαμένοι» δήλωσε ως απάντηση στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας: «Θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον να μας παίξει το μέγαρο Μαξίμου τις προ δεκαετίας δηλώσεις του κ. Τσίπρα και των στελεχών του, τότε που τα Σκόπια ήταν Μακεδονία και η Αμερική, ο μεγάλος εχθρός, και το ΝΑΤΟ θα διαλύονταν».

Ακόμα πιο δηκτικός, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε με tweet στην «Εφ.Συν.»: «Μάλλον αστειεύεστε Ε; Θέλετε να αρχίσουμε τα βίντεο με το τι έλεγε ο φίλος σας ο Τσίπρας προ δέκα ετών; Εξω από το ΝΑΤΟ, “Μακεδονία” τα Σκόπια, Go back madame Mekrkel [sic] και το κάνει και rt ο δοσίλογος κατά Καμμένο @papadimoulis;»

Μας παρεξήγησε ο κ. αντιπρόεδρος. Η αποκάλυψη δεν στόχευε αυτόν, αλλά τον σημερινό αρχηγό του. Ο κ. Γεωργιάδης είναι συνεπής και σταθερός (στο ζήτημα αυτό).

Οσα έλεγε ως υπαρχηγός του Γ. Καρατζαφέρη το 2007-2008 για την πολιτική της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή που είχε υιοθετήσει τη «σύνθετη ονομασία» στο Μακεδονικό την περίοδο 2007-2008, τα ίδια ακριβώς λέει και σήμερα για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Εκείνος που οφείλει να απολογηθεί είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακολουθεί σήμερα τη γραμμή Καρατζαφέρη, υιοθετώντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κατά λέξη τις κατηγορίες του ΛΑΟΣ κατά της Νέας Δημοκρατίας και εγκαταλείποντας την εθνική γραμμή, με την οποία είχαν τότε συνταχθεί και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμός).

Αποκαλύπτουμε σήμερα στο efsyn.gr το απόσπασμα από μια άλλη εκπομπή, στην οποία ο κ. Γεωργιάδης εκμυστηρεύεται τη βαθύτερη πολιτική στρατηγική του ΛΑΟΣ εκείνη την περίοδο, που δεν ήταν άλλη παρά η πρόθεση να υπάρξει αποστασία στη Νέα Δημοκρατία: «Είμαι βέβαιος ότι αν ποτέ τεθεί το δίλημμα Καραμανλής ή Μακεδονία θα υπάρξουν πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί καλοί συνάδελφοι που θα ακολουθήσουν την οδό του χρέους και της τιμής και θα ψηφίσουν Μακεδονία και όχι Καραμανλή» (11.10.2007).

Για το ίδιο ζήτημα είχε εκφραστεί και πριν από τις εκλογές του 2007: «Θα καταλάβουν και οι πλέον καλοπροαίρετοι Νεοδημοκράτες ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» (13.7.2007).

Και αργότερα: «Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του θα χρεωθεί στην Ιστορία την απώλεια των εθνικών δικαίων της Μακεδονίας» (12.7.2007).

Αυτό είναι ακριβώς που μιμείται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με την ομολογημένη στρατηγική να διασπαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Οσο για τους αντιπάλους του κ. Γεωργιάδη εκείνη την περίοδο, διαφωτιστικό είναι το απόσπασμα από μια άλλη εκπομπή του, όπου κατονομάζονται εκτός από τους αναμενόμενους «Σκοπιανούς» και Αμερικανούς, ο Σόρος και… οι Εβραίοι:

«Σήμερα να βγει ο κ. πρωθυπουργός και να ασκήσει το δικαίωμα της Ελλάδος στο βέτο και να δηλώσει στους Σκοπιανούς, τους Αμερικάνους, τον Σόρος, τους Εβραίους και σ’ όλους τους άλλους ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας και μ’ οποιοδήποτε άλλο όνομα στο ΝΑΤΟ δεν θα μπει εάν δεν σεβαστεί τα ελληνικά δίκαια» (12.7.2007).

Αυτά από τον αξιότιμο αντιπρόεδρο που κατέθετε προχτές στεφάνι εκ μέρους του κόμματός του στο Μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος...


Δημήτρης Ψαρράς, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: