31.3.18

Οι «Χυδαίοι» και οι μοιραίοι...

Βενιζέλος: «Χυδαίος ο τίτλος της Εστίας» Κοττάκης: «Αλλού αυτά, κ. Βενιζέλο»

Για τρίτη συνεχή ημέρα η Εστία του Φιλιππάκη (εκδότης) και του Κοττάκη (διευθυντής) διατηρεί ανοικτό μέτωπο με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, σχετικά με...
...τον οποίο σε αυτό το τριήμερο έχει καθημερινά βασικά πρωτοσέλιδα θέματα ή κύρια άρθρα . Σήμερα η κόντρα κορυφώνεται καθώς στο βασικό θέμα υπάρχει απάντηση Βενιζέλου (η οποία στον τίτλο τής εφημερίδας χαρακτηρίζεται «απολογία»!) αναφορικά με τις θέσεις του αφενός για το Μακεδονικό και αφετέρου για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Την Πέμπτη η Εστία είχε κύριο θέμα τις δηλώσεις Βενιζέλου (που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο) με τίτλο «Βενιζέλος: Η Μακεδονία δεν είναι μία και Ελληνική!» και υπότιτλο «Τα συλλαλητήρια εκδίκηση του εθνικολαϊκισμού και συνέχεια των αγανακτισμένων». 

Στην απάντησή του (στην «απολογία» του όπως διατείνεται η εφημερίδα) ο Ε. Βενιζέλος δηλώνει ότι η Εστία δημοσίευσε τα όσα «δήθεν είπε» προχθές και σχολιάζοντας τον τίτλο της προσθέτει ότι είναι  «χυδαίος και υπονομευτικός των εθνικών θέσεων».

Αν και στο πρόλογο του βασικού θέματος της Παρασκευής η Εστία αναφέρει ότι η απάντηση Βενιζέλου αποτελεί γι αυτήν «εξαιρετική τιμή», δεν του χαρίζεται στην ανταπάντησή της η οποία δίνεται μέσω τού Μανώλη Κοττάκη στο καθημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του. Εκεί διαβάζουμε ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν διέψευσε ούτε αμφισβήτησε την ακρίβεια των λεγόμενων του» και αναγκάστηκε να μιλήσει για «δήθεν είπα» μόνο όταν «η εφημερίδα μας ανέδειξε το ατόπημά του». Για τους χαρακτηρισμούς Βενιζέλου ο Κοττάκης ανεβάζει τους τόνους και πυροβολεί γράφοντας:

«Κατά συνέπεια τα περί "θλιβερών", "χυδαίων" και "υπονομευτικών" ας τα απευθύνει όπου αλλού θέλει. Όχι σε εμάς». 

(Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι δεν πάει καιρός από τότε που η Εστία αναγκάστηκε να βρεθεί αντιμέτωπη και με  τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος για δημοσίευμά της σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα Νοβάρτις -όπου  διέκρινε το εαυτό του χωρίς, πάντως, να αναφέρεται το όνομά του)- της είχε απευθύνει από τις ΗΠΑ, όπου βρισκόταν, οργισμένη και απειλητική επιστολή).

Ανεμοδούρα

Ο Μανώλης Κοττάκης γίνεται καυστικός αναφερόμενος στην αλλαγή της επιστημονικής θέσης του Βαγγέλη Βενιζέλου «για τη χρήση του erga omnes, ώστε να εναρμονίζεται σήμερα με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο αρθρογράφος αναρωτιέται: «Προς τι η ανεμοδούρα; Τι άλλαξε από την αρχική θέση που διατύπωσε προ μηνός, ότι αρκεί η διεθνής συμφωνία για τη χρήση της ονομασίας έναντι όλων και μετακινήθηκε προς τη θέση ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ;»

Στο τέλος του άρθρου, που έχει τίτλο «Προς τι η ανεμοδούρα;», ο διευθυντής της Εστίας καλεί τον Ε. Βενιζέλο, «αν έχει πρόβλημα με το φλερτ Τσίπρα-Γεννηματά για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, να το λύσει με την Πρόεδρό του και τον συνταγματολόγο συνάδελφό του Νίκο Αλιβιζάτο που άνοιξε τον διάλογο. Δεν έστειλε η ''Εστία'' επιστολή στον κ. Τσίπρα για το Σύνταγμα».

Πηγή: harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: