31.5.18

Άνω Κάτω Πέρα Δώθε Σύρε κι Έλα Μακεδονία...

Άνω Κάτω Πέρα Δώθε Σύρε κι Έλα ΜακεδονίαΛες κι έχει στήσει αυτί ο ρεπόρτερ Ξανθάκης και τον ακούει τον διάλογο ράϊτ θρου:
- Ξέρω τι θα κάνουμε!
- Τι θα κάνουμε;
- Τώρα που οι...
ΑΝΕΛ δεν θα ψηφήσουν το Μακεδονικό…
- Ναι, οι ΑΝΕΛ.
- Με παρακολουθείς;
- Ναι ρε, μίλα!
- Τώρα λοιπόν που οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφήσουν του Μακεδονικό, θα ζητήσουμε παρέμβαση Πάκη!
- Όπως Ιταλία, ρε φίλε;
- Όπως Ιταλία, το βρήκες.
- Και πώς θα παρέμβει ο Πάκης;
- Δεν θα παρέμβει ο Πάκης.
- Γιατί δεν θα παρέμβει ο Πάκης;
- Μην είσαι βλάκας, άλλο το ιταλικό Σύνταγμα, άλλο το Ιταλικό.
- Οπότε γιατί να το ζητήσουμε;
- Για να δείξουμε στον κόσμο πόσο άχρηστη είναι η κυβέρνηση και πόσο πιο άχρηστος είναι ο Παυλόπουλος.
- Λες να πιάσει;
- Και τι σε νοιάζει; Έχουμε τίποτε να χάσουμε δηλαδή;
- Απολύτως τίποτε!
- Α μπράβο, τώρα μιλάς σωστά. Και που ‘σαι;
- Έλα, τι άλλο θες;
- Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις και μια δημοσκόπηση. Απ’ αυτές τις δικές μας.
- Ε βέβαια, κορόιδα είμαστε!

Και κάπως έτσι μας προκύπτει το γνωστό ελληνικό (και μακεδονικό, γιατί όχι;) «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Άλλωστε όπως λέγανε τα μεγάφωνα στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, εσύ ελληνικέ λαέ έχεις και τόλμη και αρετή. Επομένως γιατί να μην τα μπλέξουμε όλα σε μια μακεδονική (πάλι αυτή η καταραμένη λέξη…) σαλάτα και ό,τι προκύψει βρε αδερφέ, εικοσιπέντε χρόνια την έχουμε στην καμπούρα μας αυτή την κοτρώνα, χάθηκε ο κόσμος να την έχουμε κι άλλα δυο τρία; Έλα πάμε μια ρακί ακόμη και δώσε μια μαντινάδα:

Μακεδονία ελληνική
έχεις ατού μεγάλα
σφραγίδα σου ο Αλέξανδρος
επάνω εις το Βουκεφάλα

Στη Θεσσαλονίκη το άκουσα το ανωτέρω, στο εκεί συλλαλητήριο και αναμένω να ακούσω αντίστοιχα σουξέ στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν στις 6 Ιουνίου. Για να μάθουν όλοι, και οι κυβερνώντες και η αντιπολίτευση, ότι ο ελληνικός λαός αποφασίζει με τα πόδια του και όχι με την ψήφο του και ότι η θέλησή του είναι να το κατέχουμε μόνο εμείς και ο χαλβάς το όνομα το μακεδονικό και οι άλλοι να γίνουν βαρδάρηδες και γκόρνοι και κάτι άλλο τέλος πάντων που να υποδηλώνει πόσο κατώτεροι είναι από τους Ελληνάρες.

Αναμένω λοιπόν κραδασμούς και χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι επιτέλους θα ξεχωρίσουμε σε αυτή τη χώρα ποιοι και ποιες θέλουν να πάνε μπροστά το κάρο και ποιοι και ποιες θέλουν να το πάνε πίσω. Κι ας διχαστούμε και λίγο, δεν πειράζει. Από τότε, άλλωστε, που χτίστηκε ο Παρθενώνας, δεν ξέρουμε και τίποτε καλύτερο να κάνουμε… 

Y.Γ.: Το πιο διασκεδαστικό όλων στα συλλαλητήρια ήταν που τραγουδάγανε «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα» και πεταγόσαντε κάποιοι και φωνάζανε «ποιους βάρβαρους, τους Βούλγαρους έδιωξε!» και τους απαντούσαν κάποιοι άλλου:

«Σουτ ρε, οι Βούλγαροι είναι φίλοι μας τώρα»!

Χρήστος Ξανθάκης

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: