30.6.18

Πού χάθηκαν οι Ρώσοι χούλιγκαν;..

Ηταν καμιά τριακοσαριά άτομα. Με θηριώδη δύναμη και πειθαρχία που θα ζήλευε ένας κανονικός στρατός. Εγκληματίες υπερεθνικιστές, αποφασισμένοι να...
σκοτώσουν. Ολη η Ευρώπη είχε ακουστά τους διαβόητους ρώσους χούλιγκαν, όμως στο Euro της Γαλλίας τους είδε επί το έργον. 

Στη Μασσαλία έδωσαν την κορυφαία από τις φονικές τους παραστάσεις. Επιτέθηκαν στους (δεκαπλάσιους) άγγλους οπαδούς, που λιάζονταν σε μια πλατεία, και έστειλαν 30 απ’ αυτούς στο νοσοκομείο – ένας έμεινε παράλυτος. Θύματα δεν υπήρξαν από καθαρή τύχη. Το «χτύπημα» συνοδευόταν από μια προκήρυξη: «Σε δυο χρόνια, στη Ρωσία, θα πάθετε πολύ χειρότερα». 

Η δράση τους δεν σταμάτησε ποτέ. Τον περασμένο Φεβρουάριο, στο περιθώριο της αναμέτρησης της Αθλέτικ με την Σπαρτάκ Μόσχας για το Europa League, μετέτρεψαν το Μπιλμπάο σε πεδίο μάχης. Ενας ισπανός αστυνομικός έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων από ανακοπή. Τον Μάιο, οπαδοί της Λίβερπουλ που είχαν φτάσει στο Κίεβο για τον τελικό του Champions League δέχθηκαν επίθεση από 20 ρώσους -όχι ουκρανούς- χούλιγκαν, ενώ έτρωγαν σε εστιατόριο της πόλης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν αρκετοί φίλοι των «Reds». 

Μέχρι το Κολωνάκι έφτασε η… χάρη τους, πριν από πέντε μήνες, όταν συνεπλάκησαν αγρίως με ουκρανούς οπαδούς της Ντινάμο Κιέβου που είχαν έρθει στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ στο Europa League. Οι Ουκρανοί το ξεκίνησαν, αλλά δεν έχει σημασία...

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: