30.6.18

Με το… δεξί ο Ολυμπιακός!..

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς, καθώς μία εβδομάδα μετά την έναρξη της προετοιμασίας, νίκησε εύκολα και...

με καλή εμφάνιση 3-0 την Βάτενς (δεύτερη κατηγορία Αυστρίας). Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολλές δοκιμές, χρησιμοποίησε διάφορα συστήματα (4-2-3-1, 4-4-2 και 3-3-4) και είδε τους Φορτούνη, Μάνο, Γκερέρο, Καμαρά και τους τερματοφύλακας Γιαννιώτη – Χουτετσιώτη να δείχνουν σε καλή κατάσταση.

Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ με απευθείας φάουλ μόλις στο δεύτερο λεπτό, ενώ τα άλλα δύο γκολ σημείωσε ο νεοαποκτηθείς Γκερέρο στο δεύτερο ημίχρονο, το πρώτο μάλιστα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και το δεύτερο με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάρντο.

Η γκολάρα Φορτούνη, το ακυρωθέν του Μάνου και το 4-2-3-1

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού, ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1, τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα αποτελούμενη από τους (σ.σ.: από τα δεξιά προς τα αριστερά) Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Βούκοβιτς και Νικόλη. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, μπροστά τους ο Φορτούνης, στα άκρα Βρουσάι και Μανθάτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικά κομμάτι, ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Φορτούνης σημείωσε το πρώτο γκολ της χρονιάς με σουτάρα έξω από την περιοχή για το 1-0. Οι Πειραιώτες συνέχισαν σε δυνατό ρυθμό, απείλησαν στο 9’ με τον Μάνο να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ στο 39’ ο Έλληνας φορ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Ερυθρόλευκοι είχε γενικά καλή κυκλοφορία μπάλας και έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ σε θετικός ήταν και ο Χουτετσιώτης, ο οποίος αντέδρασε σωστά στις δύο – τρεις φάσεις που δημιούργησε η Βάτενς.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο Γκερέρο και… 3-3-4

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε πολλές αλλαγές και κράτησε στην ενδεκάδα μόνο τον Καμαρά. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από την εστία, η τετράδα στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αποτελούνταν από τους Σάλιακα, Ρομαό, Νικολάου, Τσιμίκα, ο Καμαρά και ο Ανδρούτσος έπαιξαν στον άξονα, δεξί χαφ ο Πάρντο, αριστερό ο Βέργος και οι Τζούρτζεβιτς, Γκερέρο στην κορυφή σε σύστημα 4-4-2. Η διάταξη αυτή όμως δεν ήταν σταθερά μέχρι το 90’, καθώς στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Πορτογάλος κόουτς ανακάτεψε την τράπουλα και χρησιμοποίησε το 3-3-4, με τους Ρομαό και Νικολάου να παίζουν εναλλάξ τον ρόλο του κεντρικού στόπερ.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φορτσάτος και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 56’ και στο 57’ με τους Τζούρτζεβις (χαμένο τετ α τετ ενώ πέρασε και τον τερματοφύλακα) και Πάρντο. Τελικά, το 2-0 έγινε στο 68’ με απευθείας φάουλ του Γκερέρο, ενώ ο Ισπανός στο 83’ έγραψε το 3-0 με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάρντο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: