31.7.18

Πάρτι με τα μπόνους στην ΕΡΤ...

...επειδή «συνέβαλαν τα μέγιστα»...

Καθημερινά διαβάζουμε από το “βιβλίο των μπόνους” της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με το ποσό των 2.145.412 ευρώ για την...
περίοδο 2006-2008 και ως σήμερα η δίκη δεν έχει διεξαχθεί. 

Κορυφαίο στέλεχος της ΕΡΤ την εποχή εκείνη έλαβε το ποσό των 25.000 ευρώ “με μόνη αιτιολογία” όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ότι, “συνέβαλε τα μέγιστα για τον συντονισμό των υπηρεσιών στην διεκπεραίωση υποχρεώσεων της εταιρείας”. 

Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δημοσιογράφος πήρε πρόσθετη αμοιβή ύψους 21.600  ευρώ που αντιστοιχούσε σε αποδοχές έξι μηνών, με “μόνη αιτιολογία” ότι “<συνέβαλε τα μέγιστα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που κάλυψε και καλύπτει ακόμη η ΝΕΤ”.

Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και προκαλεί έκπληξη γιατί δεν έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στη δίοικηση της ΕΡΤ. Θυμίζουμε το παράδειγμα την περίπτωση διαμαρτυρόμενου που έχασε τη διευθυντική του θέση, και ενώ αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα πως έλαβε πρόσθετη αμοιβή ίση με εργασία έξι μηνών επειδή εργαζόταν σε αυτή. 

Έχει επίσης τρομερό ενδιαφέρον το γεγονός πως τα πρόσωπα που λάμβαναν μπόνους, “τιμήθηκαν” εκ νέου από την τότε δίοικηση. Για παράδειγμα, το στέλεχος ραδιοφωνικών προγραμμάτων που έλαβε μπόνους γιατί διοργάνωσε …πάρτι στο Κολωνάκι και στο Ψυρρή, ξαναπήρε άλλα 4.400 ευρώ  “γιατί συνέβαλε τα μέγιστα στον τομέα του”...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: