12.10.18

Φόβος και μίσος στη Μυτιλήνη...


Χρήστος Ξανθάκης

Χτες κηδεύτηκε ένα ήρωας. Χτες η Μυτιλήνη αποχαιρέτησε το άξιο τέκνο της Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον λιμενικό που έσωσε πάνω από πέντε χιλιάδες ζωές στην...
προσφυγική κρίση. Χτες κλάψαμε όλοι και όλες που έχουμε καρδιά στο στήθος και δεν έχουμε κάρβουνο, για έναν άνθρωπο που θα μας λείψει όσο κανένας. 

Έναν άνθρωπο που και λίγο να του μοιάσουμε πάλι σπουδαίοι και σπουδαίες θα είμαστε. Χτες, επίσης, η ΕΛΜΕ της Λέσβου θεώρησε καλό να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασής της όπου αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού…

Βάλτε τα στη ζυγαριά, σας παρακαλώ. Κάντε έναν κόπο και βάλτε από τη μία πλευρά στη ζυγαριά το φωτεινό παράδειγμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του υποπλοίαρχου που έδωσε όλο του το είναι για να σώσει ζωές και από την άλλη τη σκατίλα της ΕΛΜΕ που θεωρεί σκουπίδια τους ίδιους αυτούς ανθρώπους. Τους ταλαίπωρους, τους δυστυχισμένους, τους ξεριζωμένους, αυτούς ακριβώς που βούταγε στα κύματα για να τους γλυτώσει ο ηρωικός υποπλοίαρχος του Λιμενικού. Βάλτε τα στη ζυγαριά και για να δούμε προς τα πού θα γείρει!

Αλλά ας δούμε πέντε πραγματάκια από αυτή την περίφημη απόφαση της ΕΛΜΕ:

«Μετά την εισαγγελική έκκληση για την μη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» και μετά από τις διάφορες λεκτικές αντιπαραθέσεις που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας (συνήθως κατά την υλοποίηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου κρίνει απαραίτητο να δοθούν οι παρακάτω διευκρινήσεις:

-Η εισαγγελική έκκληση δεν είναι νόμος του Ελληνικού κράτους, ούτε απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου. Είναι μια παράκληση μη δεσμευτική και τίποτα παραπάνω.
-Δεν τεκμηριώνεται τίποτα ρατσιστικό και ξενοφοβικό στον όρο «λαθρομετανάστης», απ' όλους αυτούς που το ισχυρίζονται».

Και πάει λέγοντας. Η ΕΛΜΕ της Λέσβου βεβαίως, είναι συνδικαλιστικό σωματείο. Εκλογές γίνανε για να βγούνε πλειοψηφίες και μειοψηφίες και η πλειοψηφία της που έλαβε την κατάπτυστη απόφαση είναι γνωστό που ανήκει. Της ΔΑΚΕ παιδί είναι και η ΔΑΚΕ με τη σειρά της, αποτελεί παραφυάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως γι’ αυτό ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, που είναι μέλος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, φρόντισε να πάρει αποστάσεις, δηλώνοντας:

«Τέτοιοι όροι δε χωρούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποστηρίζουμε τη θέση όλα τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο και μάλιστα στα πρωινά τμήματα».

Σαφώς πιο έξυπνος και πιο σώφρων από τους μπαγλαμάδες της ΕΛΜΕ Λέσβου και διασώζει, ως ένα σημείο τουλάχιστον, και την τιμή της παράταξης. Δεν ξέρω, βέβαια, αν στέλνει και κάνα μήνυμα προς τα πάνω, προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι πρέπει να τραβήξει κάποια αυτάκια εκεί στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Εκεί όπου κάποια παλικάρια ξεχνούν το προσφυγικό παρελθόν της περιοχής, εκεί όπου κάποια παλικάρια χτίζουν συμμαχίες με τις ξυρισμένες κεφαλές, εκεί όπου ακόμη δεν έχει κρυώσει η σωρός του υποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου. Άντε παιδιά στο Μοσχάτο, δεν κοστίζει και τόσο πολύ μια ανακοινωσούλα. Βγάλτε τη και θα σας χειροκροτήσουμε όλοι και όλες!

Υ.Γ.: Άντε πάλι ξανά μανά με την Κριστίν Λαγκάρντ να παραδέχεται ότι ο ΔΝΤ έκανε λάθος υπολογισμούς στην Ελλάδα. Το ξέρουν και τα μικρά παιδιά μανίτσα μου, μη μας παιδεύεις άλλο. Καμιά αποζημίωση για το ζόρι προβλέπεται ή θα μείνεις μόνο στην παπαρολογία;

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: