31.1.19

ΚΙΝΑΛ ή «Παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο»...

Η στάση της Φώφης Γεννηματά και, αναγκαστικά και του ΚΙΝΑΛ, μέχρι σήμερα είναι αλήθεια ότι εξυπηρέτησε απόλυτα το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα, όμως η...
οριζόντια τομή που επέβαλε στο πολιτικό σύστημα η Συμφωνία των Πρεσπών, δημιούργησε νέα δεδομένα και πλέον στη θέση της ΔΗΣΥ απέμεινε ένα παλαιό ΠΑΣΟΚ αλλά με νέο ΑΦΜ, στην πιο κρίσιμη μάχη επιβίωσης.

Η νέα κρίση στο ΚΙΝΑΛ με κομβικό ζήτημα το Μακεδονικό προκάλεσε τη φυγή όσων τοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο. Μετά τις μεμονωμένες αποχωρήσεις εξαιτίας του Μακεδονικού, ήρθε και η μαζική αποχώρηση 108 στελεχών σε διάφορες περιοχές. Ακόμη και αν ισχύει ο ισχυρισμός του Παύλου Χρηστίδη ότι πρόκειται για στελέχη «κομμένα» από τα ψηφοδέλτια -που δεν έχουν πάντως γίνει γνωστά- αυτό δεν αλλάζει το μήνυμα για αυτό που αφήνουν πίσω τους.

Η νέα κρίση έχει θέσει σε αμφιβολία τη δυνατότητα του σχήματος να επιβιώσει εκλογικά, άρα και την «διανομή» βουλευτικών εδρών και ρόλων που ήταν ο μόνος συνεκτικός ιστός του σχήματος. Πλέον είτε αυτός ο χώρος θα φτάσει αποδεκατισμένος με την ίδια ηγεσία στις εκλογές διευκολύνοντας τον Τσίπρα, είτε θα επιχειρήσει επαναφορά με μια άλλη ηγεσία, παρά τις μικρές πιθανότητες. Δεν θα είναι όμως απίθανο ακόμη και να οδηγηθεί σε αποσύνθεση πριν φτάσει σε εκλογές διαμοιράζοντας «τα ιμάτια» στο νέο διπολισμό πριν καταφέρει να φτάσει στις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση ο χώρος βιώνει την απόλυτη απαξίωση ενώ ακόμη και το σατυρικό «Παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο», προετοιμάζει κάθοδο στις εκλογές ως κόμμα, επιτείνοντας την εικόνα απαξίωσης που βιώνει ο χώρος...

τtvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: