11.1.19

Στην Ευελπίδων ο Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis...

Το κατώφλι της Ευελπίδων περνά σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην...
υπόθεση Novartis εξέφρασε την επιθυμία να εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον των δικαστών προκειμένου να αντικρούσει όσα του αποδίδει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο συνοδεύεται από την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, φέρεται αποφασισμένος να δώσει «μάχη» ώστε να μην επικυρωθεί η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα της Εισαγγελίας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβάλει τον ισχυρισμό ότι η δίωξη σε βάρος του είναι αβάσιμη τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πραγματικό σκέλος της, καθώς στηρίζεται, όπως λέει, σε μία αόριστη καταγγελία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο.

Επιπλέον, ο κ. Μανιαδάκης θα υποστηρίξει ότι δεν κατείχε ποτέ δημόσιο αξίωμα, συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορείται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο κ. Μανιαδάκης, ο οποίος σε συνέντευξη του έχει ισχυριστεί πως δέχτηκε πιέσεις  από τους εισαγγελείς προκειμένου να μιλήσει για τους κ. κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, αναμένεται να επιχειρηματολογήσει υπέρ της θέσης του  ότι δεν είναι ύποπτος φυγής υπογραμμίζοντας πως ήταν παρών όποτε τον ζήτησε η δικαιοσύνη και εξακολουθεί να είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να σημειώνει πως αφού η δίωξη σε βάρος του είναι άκυρη, η διάταξη για την απαγόρευση εξόδου που του έχει επιβληθεί πρέπει να αρθεί.

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο το οποίο καλείται να αποφασίσει την ώρα που η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κ. Μανιαδάκη βρίσκεται, ήδη, στα χέρια της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς η οποία αφού την μελετήσει αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος καθηγητής ερευνάται και για το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της ενεργητικής δωροδοκίας.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς φέρεται να αξιολογεί όλα τα στοιχεία της υπόθεσης λαμβάνοντας υπόψιν και την παλαιότερη φορολογική εκκρεμότητα του κατηγορούμενου...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: