27.2.19

ΥΠΟΙΚ: Η ΝΔ δεν μαθαίνει από τα λάθη της...

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ξέσπασε με φόντο την έκθεση της Κομισιόν και τις «κίτρινες κάρτες» για την Ελλάδα.

«Η...
Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σταϊκούρας για μία ακόμη φορά περιστρέφουν την πολιτική τους επιβίωση γύρω από σενάρια καταστροφολογίας», σχολιάζουν πηγές του υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και τον τομεάρχη Οικονομικών της, κ. Σταϊκούρα.

«Εν προκειμένω, αναλώθηκαν σε μία επιλεκτική σταχυολόγηση σημείων κριτικής της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης της ΕΕ, παρουσιάζοντάς τα ως μία ακόμη βερσιόν αδιεξόδου για τη χώρα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Αγνοούν, προφανώς σκόπιμα, ότι σε οποιαδήποτε έκθεση οποιουδήποτε οργανισμού περιλαμβάνονται σημεία θετικά και σημεία κριτικής.Ένα είναι βέβαιο. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Σταϊκούρας και η παράταξή του μαθαίνουν είτε από τα λάθη τους είτε από τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις τους. Και αυτό το γεγονός στερεί τον δημόσιο διάλογο από ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο, που θα μπορούσε να ωφελήσει τη χώρα».

Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε πως «Η δεύτερη, μεταπρογραμματική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγραμμάτων, αλλά, δυστυχώς, εντός αυστηρών μνημονιακών περιορισμών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: