31.3.19

Ο Ηλιόπουλος προτείνει δημιουργία ειδικών χώρων για θηλασμό...


Την δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων μητρικού θηλασμού σε δημόσια κτίρια προτείνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε παρέμβασή του για τον δημόσιο θηλασμό.    
Ο...
Νάσος Ηλιόπουλος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του περιοδικού «Η Πόλη Ζει» για έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων σε διάφορα θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος, και αυτή την εβδομάδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι (πλην του Κώστα Μπακογιάννη), τοποθετήθηκαν στο θέμα του δημόσιου θηλασμού.   
«Ξεκινώ λέγοντας ότι στηρίζω εμφατικά κάθε πρωτοβουλία για την προώθηση μέτρων για τον δημόσιο θηλασμό. Αυτή η θέση μου σχετίζεται αφενός με τα ίδια τα οφέλη του θηλασμού -όπως αποτυπώνονται στις θέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – όσο με την ευρύτερη πεποίθησή μου ότι η ενοχοποίηση του σώματος – και δη του γυναικείου – συνιστά ένα συντηρητικό κατάλοιπο που πρέπει να το καταπολεμήσουμε στην καθημερινότητα της πόλης μας» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος στην παρέμβασή του.   
«Η δική μας πρόταση, η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, για μια Αθήνα από την Αρχή περιλαμβάνει δύο στόχους: Δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων μητρικού θηλασμού σε δημόσια κτίρια (εκκινώντας προφανώς από τα δημοτικά) και μια επιθετική εκστρατεία απενοχοποίησης του δημόσιου θηλασμού» αναφέρει ο Ηλιόπουλος.   
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει πως ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να υποβοηθήσει και να στηρίξει μια εκστρατεία ενημέρωσης σε συνεργασία με τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες και φορείς όπως το Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: