24.3.19

O φασίστας της διπλανής πόρτας...



Από τον Αγ. Παντελεήμονα στη Ν. Ζηλανδία και στους "λαθροεισβολείς"...

Ο 44χρονος Χαλίντ Μουσταφά πριν έξι μήνες κατάφερε να γλιτώσει από τον οκτάχρονο εμφύλιο της Συρίας και με τους δύο γιους του να φτάσει στην κυριολεξία στην άλλη άκρη της γης για να κάνει μια νέα αρχή, μακριά από τον πόλεμο. Δυστυχώς όμως...

το ακροδεξιό μίσος του Μπρέντον Τάραντ δεν τον άφησε. Ο Χαλίντ μαζί με τον 15χρονο γιό του Χαμζά ήταν ανάμεσα στους πέντε πρώτους που κηδεύτηκαν στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, πέντε ημέρες μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση του 28χρονου Αυστραλού σε δύο τεμένη στη Ν. Ζηλανδία. Ο δεύτερος γιος του Χαλίντ, ο 13χρονος Ζαΐντ, επέζησε, τραυματισμένος στο ένα πόδι και για πάντα στην ψυχή, καθώς η σκοτεινιά από την οποία νόμισε ότι γλίτωσε φτάνοντας στη Ν. Ζηλανδία τελικά τον βρήκε, από το χέρι του λευκού ακροδεξιού ρατσιστή που δήλωνε «Τουρκοφάγος» στα greeklish και ψώνιζε ξενοφοβία στα Βαλκάνια, ψάχνοντας στην Ιστορία τους για να βρει δικαιολογίες για το μίσος του απέναντι στον άλλο.

Ο στόχος του μίσους του, ήταν οι μουσουλμάνοι, αυτοί οι νεοφερμένοι και σκούροι -στα μάτια του- που «εισβάλλουν» στις πόλεις όπου ζουν οι λευκοί απόγονοι Ευρωπαίων. Ίσως βέβαια να ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε σε έναν λευκό ρατσιστή της Ωκεανίας ή της Αμερικής ότι αν θέλουν να βρουν εισβολείς ή εγκληματίες, ας ψάξουν στους προγόνους τους και στο τι έκαναν στους ντόπιους πληθυσμούς πριν κάποιους αιώνες, ώστε σήμερα να φτιαχτούν οι πόλεις που νιώθουν δικές τους.

Η στροφή...

Τουλάχιστον στην περίπτωση του 28χρονου Αυστραλού μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που άμεσα η κυβέρνηση της χώρας που επλήγη από τις επιθέσεις του μίλησε για τρομοκρατία και τρομοκρατικά χτυπήματα. Θαυμαστής του Μπρέιβικ και τρομοκράτης. Νέτα - σκέτα. Φυσικά, δεν έλειψαν τα δημοσιεύματα που έψαχναν να βρουν τι του έφταιξε «του παιδιού» και πήρε δύο ημιαυτόματα και βγήκε παγανιά περνώντας από το ένα τζαμί στο άλλο για να θερίσει ανθρώπους που προσεύχονταν - και αν δεν τον σταματούσαν, θα πήγαινε στο επόμενο. Δεν μπορεί να το έκανε έτσι αυτό, θα είναι τρελός, θα είναι ανισόρροπος... Μήπως τον έδερναν μικρό; Μήπως έβλεπε τον Ιμπραήμ να μπαίνει στην Τρίπολη το 1825 σε βιντεοπαιχνίδι και τα μπέρδεψε; Ερωτήσεις που έχουμε συνηθίσει πια να διαβάζουμε από δημοσιογράφους και «αναλυτές» εάν ένας λευκός χριστιανός 20-50 ετών, από εργατική ή μέση τάξη, πάρει ένα αυτόματο ή βάλει βόμβες με θύματα όσους πιστεύει ότι του φταίνε. Αν ο δράστης όμως είναι μελαχροινούλης, Μεσανατολίτης ή το βασικότερο μουσουλμάνος, το πράγμα αλλάζει, είσαι σαφέστατα τρομοκράτης και υποστηρικτής του ISIS.

Αλήθεια, στα ταξίδια του ο Μπρέντον Τάραντ σε Βαλκάνια και Ευρώπη σκόνταψε άραγε σε τίποτα άλλα μνημεία; Ξέρετε, αυτά με τους σταυρούς που δείχνουν τόπους εκτελέσεων από τους ναζί ή εκείνες τις χρυσαφί πλάκες στο πλακόστρωτο ευρωπαϊκών πεζοδρομίων που δείχνουν ότι ήταν σχολείο ή σπίτι ή κτήριο που ανήκε σε Εβραίους πολίτες της χώρας που οι ναζί έκαψαν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης;

Διαβάστε όλο το άρθρο της Έλλης Ζώτου  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: