17.4.19

Δίκη μικρής Άννυ: Ισόβια στον πατέρα...



...αθώα η μητέρα της...

Αυλαία έριξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στη δίκη για τη δολοφονία της μικρής Άννυ. Ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση επεφύλαξε για...
τη μητέρα της 4χρονης, απαλλάσσοντας την από τις κατηγορίες.

Χωρίς να αποδέχεται την ομόφωνη ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων, ο πατέρας της μικρής Άννυ για δεύτερη φορά καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δύο ετών για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης κόρης του.

«Να ρωτήσω από πού προκύπτει ότι σκότωσα το παιδί μου... Ποιο ήταν το κίνητρο. Για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο πρέπει να έχεις κίνητρο» είπε απευθυνόμενος στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στο άκουσμα της ποινής, με τον εισαγγελέα της έδρας να απαντά ότι το σκεπτικό της απόφασης θα αναφέρει τα πάντα.

Καλύτερη ήταν η ποινική μεταχείριση που επεφύλαξε το δικαστήριο τόσο για το φίλο του πατέρα της μικρής, όσο και για τη μητέρα της. Συγκεκριμένα, ο Νικολάι Αχμεντοφ, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί κι αυτός σε ισόβια κάθειρξη, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη δολοφονία και περιύβριση νεκρού. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί αθώος, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο του, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφυλακιστεί .

Από την άλλη, η μητέρα της μικρής Άννυ κρίθηκε κατά πλειοψηφία (6-1) αθώα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αδίκημα για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης πέφτοντας στην αγκαλιά μιας φίλης της.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: