31.5.19

Ανακωχή με... «συναλλαγή»...


 ... για Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη...
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν μας έχει συνηθίσει να αυτοακυρώνεται μέσα σε μερικά 24ωρα. Κι όμως, μόλις την...
περασμένη εβδομάδα, στην εκπνοή της προεκλογικής εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επέμενε, με δημόσιες τοποθετήσεις του, πως δε θα αναλάμβανε επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος αν δεν ερχόταν πρώτος σε σταυρούς.

Κι όμως, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τερμάτισε δεύτερος στο νήμα των Ευρωεκλογών, μετά τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο που έσπασε... όλα τα ρεκόρ, τώρα ετοιμάζεται να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας. Ο ίδιος άλλαξε απόψεις για δύο λόγους, όπως λένε όσοι ξέρουν: πρώτον, επειδή δεν είναι το ίδιο εύκολο να αρνηθεί μία πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή, που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ισχυροποιηθεί όντας ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Δεύτερον, επειδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να εξασφαλίσει και μία θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την οποία και θα προσφέρει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Και, προφανώς, ο Μεϊμαράκης δε θα μπορούσε να αποδεχθεί την θέση του αντιπροέδρου αν είχε απορρίψει ταυτόχρονα την θέση του επικεφαλής των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: