16.5.19

O Nτιέγο έμεινε μόνος...

Κάμποσοι παίκτες αποχώρησαν από τους «ροχιμπλάνκος» από τον Δεκέμβριο του 2011, που ο Αργεντινός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα, μέχρι σήμερα. Έφυγαν ο Φαλκάο και ο Κουρτουά, ο Ντιέγκο Κόστα και ο Αρντά, ο Γκάμπι. 
Ποτέ πριν, όμως, ο Σιμεόνε δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με τόσο...
μαζική φυγή όσο αυτή που συμβαίνει με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Κι, επίσης, ως σήμερα δεν είχε αποχωρήσει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής τόσο σημαντικός και καταλυτικός για την ομάδα, όπως ήταν ο Γάλλος επιθετικός 

Καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις σχετικά με το μέλλον του ο Ροδρίγκο, ο Ντιέγο Γοδίν έχει ήδη αποχαιρετήσει, όπως και ο Λουκάς Ερναντέζ, ενώ στην έξοδο είναι και ο Χουανφράν με τον Φιλίπε Λουίς να σκέφτεται, επίσης, να φύγει. 

Ο Σιμεόνε φαίνεται να μένει μόνος του. Θα πρέπει να φτιάξει μια νέα ομάδα που θα είναι ξανά ανταγωνιστική όπως αυτή των προηγούμενων ετών: δηλαδή αυτή που κατέκτησε οκτώ τίτλους και έφτασε δύο φορές σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντινός πήγε την ομάδα αυτή στην ελίτ και αυτό το στάτους πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται στη νέα εποχή. 

Το πρώτο θέμα που τίθεται επί τάπητος είναι τι είδους παίκτες θα θελήσει να πάρει ο Αργεντινός δεδομένης της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του. Θα πρέπει να είναι «εύπλαστοι» ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις τακτικές του, αυτό το «αμυνόμαστε περισσότερο από ό,τι κάνουμε επίθεση». 

Με δεδομένο ότι ο σύλλογος θα έχει στα ταμεία του τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, από τις πωλήσεις του Γκριεζμάν και του Ερνταντέζ, υπάρχει μια σημαντική οικονομική δυνατότητα για να βγει στη μεταγραφική αγορά. Το πρόβλημα, βέβαια, μπορεί να είναι κατά πόσο μπορεί να πείσει ποδοσφαιριστές ότι αρχίζει ένα νέο πρότζεκτ το οποίο μπορεί να τους πάει ψηλά. 

Πρώτιστο μέλημα, βέβαια, είναι να καλυφθεί το κενό του Γκριεζμάν. Θεωρείται σίγουρο ότι ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει δεν θα παίρνει τα ίδια χρήματα. Η Ατλέτικο έδωσε πέρυσι 20 εκατομμύρια ευρώ στον Γκριεζμάν στην απέλπιδα προσπάθειά της να τον κρατήσει την ώρα που η Μπαρτσελόνα του έδινε χρυσάφι. Καβάνι, Ντιμπάλα και Ικάρντι είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που ακούγονται. 

Επί οκτώ χρόνια ο Σιμεόνε έχει καταφέρει να μείνει σε μια ομάδα πετυχαίνοντας μια σταθερότητα κάτι που ουδείς άλλος προπονητής έχει πετύχει. Ούτε ο Λουίς Ενρίκε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα άντεξαν τόσο στη Μπαρτσελόνα, ούτε ο Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά την κατάκτηση των τριών συνεχόμενων Τσάμπιονς Λιγκ. 

Αν όταν ανέλαβε την Ατλέτικο είδε μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, τώρα αυτή η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον Σιμεόνε. Είναι ένας κύκλος που έκλεισε και τώρα ο ίδιος πρέπει να κάνει την αρχή σε έναν νέο. Ο Όμπλακ, ο Κόκε και ο Σαούλ είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να αποτελέσουν βασικούς λίθους στο χτίσιμο της νέας ομάδας. 

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η φετινή μαζική φυγή ίσως τελικά είναι θετική για τους «ροχιμπλάνκος». Μπορεί η ομάδα με το υπάρχουν ρόστερ να είχε φτάσει σε ένα τέλμα: πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό, φέτος να κυνηγά τη Μπαρτσελόνα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και αποκλείστηκε εμφατικά νωρίς από τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάποιοι παίκτες έδειχναν να έχουν κοραστεί, θα έρθουν νέοι με όρεξη. Υπάρχει ένας κορμός και γύρω από αυτόν θα «χτίσει» ο Σιμεόνε. 

«Αν κοιτάζεις μακριά, δεν βλέπεις το επόμενο βήμα και κάνεις λάθος. Πρέπει να πηγαίνεις αργά, να μην βιάζεσαι» είναι μια από τις φράσεις που συνηθίζει να λέει στους παίκτες του. Χωρίς να βιαστεί και ο ίδιος τώρα θα προσπαθήσει ξανά να φτάσει μακριά...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: