15.6.19

«Εριξα την 6χρονη εκεί γιατί το τοπίο ήταν παραμυθένιο»...


Nέα ομολογία του serial killer της Κύπρου... 
Εξακολουθεί να προκαλεί σοκ με τις αποκαλύψεις του ο 35χρονος serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς, ή «Ορέστης».

Αυτή τη φορά άφησε...
άφωνους τους ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεσή του, όταν εξήγησε τον λόγο για τον οποίο πέταξε τη σορό της 6χρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί. «Το τοπίο ήταν ειδυλλιακό και παραμυθένιο, γι΄αυτό αποφάσισα και έριξα τη μικρή εκεί. Ήθελα να βρίσκεται ανάμεσα στα πουλιά και τα φυτά του νερού. Αντίθετα, τη μητέρα της την έριξα στο φρεάτιο του Μιτσερού», είπε με αφοπλιστική κυνικότητα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real News", οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση είχαν επισκεφτεί τον «Ορέστη» στο κελί του την περασμένη Τετάρτη, προκειμένου να τον πιέσουν να τους αποκαλύψει το ακριβές σημείο όπου είχε πετάξει το άψυχο κορμί της 6χρονης, καθώς τα συνεργεία των ειδικών έψαχναν επί 2 μήνες μάταια τη λίμνη Μεμί, λόγω των παραπλανητικών του υποδείξεων.

Μάλιστα τον πίεσαν ασφυκτικά όχι μόνο για τη μικρή Sierra αλλά και για μία άλλη γυναίκα με την οποία επικοινωνούσε και η Αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι βρίσκεται εν ζωή. Τότε ήταν που σε μία κρίση ειλικρίνειας, που κατά τους ερευνητές ερμηνεύτηκε ότι «έδωσε κάτι για να κρύψει τα μυστικά του», τους είπε: «Μα καλά, τόσο καιρό δεν έχετε εντοπίσει το πτώμα της μικρής; Το έριξα το παιδί εκεί γιατί το τοπίο ήταν ειδυλλιακό και παραμυθένιο…».


Αριστερά η Marry Rose και δεξιά η 6χρονη κόρη της Sierra


Το χρονικό της φρίκης

Η σορός του ανήλικου κοριτσιού βρέθηκε σε βάθος περίπου έξι μέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη,  ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Το άψυχο σώμα της ήταν τυλιγμένο με σχοινί και δεμένο με κομμάτι τσιμέντου.

Η 6χρονη κόρη της Marry Rose από τις Φιλιππίνες εντοπίστηκε σε σημείο το οποίο υπέδειξε σήμερα ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, τον οποίο μετέφεραν ξανά στην λίμνη Μεμί.

Αν και ο «Ορέστης» επέμενε ότι δεν σκότωσε τη μικρούλα Sierra, αλλά ότι το παιδί πνίγηκε από τον εμετό του κι εκείνος πέταξε τη σορό της στη λίμνη, τελικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομολόγησε ότι στραγγάλισε την εξάχρονη, όπως έκανε με τη μητέρα της και τα υπόλοιπα θύματα του.

Πού βρέθηκαν τα θύματα του serial killer

Ο 35χρονος serial killer έχει ομολογήσει τις δολοφονίες έξι γυναικών που είχαν εξαφανιστεί, όμως όπως αποδείχθηκε η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους ήταν πλημμελής. 

Οι δύο πρώτοι σοροί εντοπίστηκαν σε πηγάδι σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο και αυτό αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον 35χρονο ίλαρχο, ο οποίος ήταν υπεράνω υποψίας. Στη συνέχεια εντοπίστηκε μία ακόμα σορός σε πεδίο βολής, ενώ οι άλλες τρεις σοροί βρέθηκαν μετά από έρευνες ημερών στον πυθμένα της Κόκκινης Λίμνης. Ο serial killer δολοφονούσε τα θύματά του συνήθως μετά την ερωτική πράξη, ενώ κάποιες από τις γυναίκες τις είχε σκοτώσει με κεφαλοκλείδωμα. Την Πέμπτη 14 Ιουνίου έγιναν οι κηδείες δύο εκ των θυμάτων του.

Τα άλλα 6 θύματα του serial killer της Κύπρου

•    Marry Rose, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

•    Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

•   Katha Anu, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.

•   Livia Bunea, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη, μέσα σε βαλίτσα.

•   Elena Bunea, 8 ετών από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Livie. Η σορός της εντοπίστηκε, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.

• Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: