1.6.19

Ο βασιλιάς στην Ευρώπη πέθανε... Ζήτω ο βασιλιάς!...

Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Λίβερπουλ και Τότεναμ κοντράρονται στον τελικό, σηματοδοτώντας την πτώση της ισπανικής ποδοσφαιρικής δικτατορίας και την...
έναρξη της βρετανικής «βασιλείας». 

Θαρρείς η ζωή είναι γεμάτη συμβολισμούς που λειτουργούν ως φόντο των ωραίων και μεγάλων ιστοριών. Ιστοριών όπως εκείνη του 1588, όταν η τότε ανίκητη Ισπανική Αρμάδα, το... Ευτυχές Ναυτικό που συγκροτήθηκε από τον Φίλιππο τον Β', προσπάθησε να εισβάλει στην Αγγλία και να την κατακτήσει. Ωστόσο, ο Μεδίνα Σιδόνια δεν μπόρεσε ποτέ να νικήσει τους Άγγλους, στη μεγαλύτερη μάχη του ακήρυχτου Αγγλο-Ισπανικού πολέμου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για madrid champions league final

Η Μαδρίτη, η πρωτεύουσα της Ισπανίας, φιλοξενεί τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εκπρόσωπος το φινάλε μιας κορυφαίας ποδοσφαιρικής χρονιάς από την χώρα της Ιβηρικής. Η ισπανική ποδοσφαιρική αρμάδα, δέχεται φέτος μια σημαντική αμφισβήτηση, σε αυτόν τον... ακήρυχτο ποδοσφαιρικό πόλεμο ανάμεσα στο αγγλικό και ισπανικό ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως μέχρι πέρσι και την επιστροφή της Λίβερπουλ στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι Άγγλοι, δέχθηκαν και δικαίως την αμφισβήτηση, αφού η τελευταία φορά που βρέθηκαν να διεκδικούν τον ευρωπαϊκό θρόνο, ήταν το 2012. 

Χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια, στα οποία οι Άγγλοι, με εξαίρεση την σφαλιάρα της Λίβερπουλ στον περσινό τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν απλά θεατές. Οι Ισπανοί όλα αυτά τα χρόνια, είχαν κυριαρχήσει απόλυτα στον θεσμό. Τέσσερις κατακτήσεις από τους "μερένχες" και μία από την Μπαρτσελόνα, την ώρα που η Ατλέτικο είχε δύο συμμετοχές στον τελικό, με τον ισπανικό εμφύλιο να αποτελεί... σχεδόν ρουτίνα για την ποδοσφαιρική Ευρώπη. 

Σχετική εικόνα

Τα δεδομένα όμως πλέον είναι άλλα. Η Λίβερπουλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δίνει ραντεβού με την ιστορία και διεκδικεί το Ιερό Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πριν κλείσει εισιτήρια για τη Μαδρίτη, κατάφερε να ταπεινώσει την Μπαρτσελόνα, στέλνοντας σπίτι του τον Μέσι και την παρέα του. Όσον αφορά τις Ρεάλ και Ατλέτικο, πλήρωσαν και στην Ευρώπη μια γενικότερα μέτρια και ιδιαίτερα προβληματική χρονιά. 

Ωστόσο, τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα. Πρόκειται για την απαρχή της αγγλικής κυριαρχίας, ή για έναν μύθο που θα ξεθοριάσει προϊούσης της ιστορίας;...

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα για τον αποψινό τελικό στο sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: