2.6.19

Με άστατο καιρό στις κάλπες...


Άστατος καιρός στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και πιθανώς το βόρειο Αιγαίο.

Τα...
φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται σε κάποιες περιπτώσεις από χαλάζι. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και δευτερευόντως στο βόρειο Αιγαίο. 

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 Μποφόρ και μόνο στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, τον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο θα φτάνουν τοπικά τα 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 30 βαθμούς, ενώ στις νησιωτικές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 27, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 Μποφόρ και προς το βράδυ βορειοδυτικοί 2 έως 4 Μποφόρ. Στον Σαρωνικό οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: