7.6.19

Βιασμός της νοημοσύνης...

Οι γυναικείες οργανώσεις, η Διεθνής Αμνηστία, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά η Αριστερά χαιρέτισαν την τελευταία επιτυχή προσπάθεια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος, ακούγοντας τις...
φωνές διαμαρτυρίας, έπεισε για δεύτερη φορά τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή να αλλάξει στη διάρκεια της χθεσινής κρίσιμης συνεδρίασης της Βουλής το άρθρο για τον βιασμό, με την απαραίτητη προσθήκη της συναίνεσης ως αναγκαίας προϋπόθεσης για κάθε γενετήσια πράξη.

Ομως τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και μέσων ενημέρωσης που έβλεπαν αδιάφορα μέχρι χθες να αθωώνονται βιαστές λόγω προτέρου εντίμου βίου ή λόγω αμφιβολιών, ενώ το θύμα ζούσε έναν δεύτερο βιασμό στα δικαστήρια, δεν πείθουν κανέναν. Στην Αμάρυνθο, στην Ξάνθη, στην Κρήτη, τα απροστάτευτα θύματα είχαν αποκλειστικά και μόνο τη στήριξη των γυναικών, συνολικά της Αριστεράς και των μέσων ενημέρωσης που θεωρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους βασικό αντικείμενό τους.

Σε κανένα πολιτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν υπήρχε ποτέ νύξη για το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι σήμερα, με τους διαχωρισμούς της «ασέλγειας», του βιασμού μόνο σε περίπτωση διείσδυσης, του «προφίλ» και των ελαφρυντικών στα κίνητρα του δράστη και όλα εκείνα τα νομικά παραθυράκια που περνούσαν στα μονόστηλα μετά τις τραγικές καταστάσεις που βίωναν στα δικαστήρια όσα θύματα είχαν επιζήσει.

Oσοι όψιμα διαμαρτυρήθηκαν για το άρθρο περί βιασμού, ξέχασαν τις επιχειρήσεις διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών, τις επιχειρήσεις-σκούπα, τις ατιμώρητες πράξεις κτηνώδους βιασμού από όσους είχαν... πρότερο έντιμο βίο ή ήταν «ευυπόληπτων» οικογενειών.

Ομως, το πιο αποκρουστικό είναι ότι αυτό το όψιμο ενδιαφέρον από συγκεκριμένους πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης δεν ξεκίνησε ούτε όταν δόθηκαν οι Κώδικες στη διαβούλευση ούτε όταν διατυπώθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης και άλλους φορείς τα αιτήματα για την αλλαγή.

Οι διαμαρτυρίες και η ανάδειξη του θέματος ξεκίνησαν μόλις η κυβέρνηση εκδήλωσε την πρόθεσή της να ψηφιστούν οι Κώδικες όπως είχε δρομολογηθεί και η αντιπολίτευση αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Βουλή. Η υποκριτική και μικροκομματική σκοπιμότητα που έφτασε να εκμεταλλευτεί ακόμα και ένα τόσο σοβαρό θέμα, για να ωφεληθεί εκλογικά η Δεξιά και οι πρόθυμοι συνεργάτες της, προσβάλλει όχι μόνο τα θύματα, αλλά και τη νοημοσύνη κάθε πολίτη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: