14.7.19

«Δεν είναι αυτό που νομίζεις»...


Την πρώτη εβδομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, υπήρξαν πολλά γεγονότα και δηλώσεις, όπως και "μαργαριτάρια" που έδωσαν μια πολύ συνεκτική εικόνα όσων πρόκειται να επακολουθήσουν, τόσο σε επίπεδο πολιτικό όσο και σε επίπεδο επικοινωνιακό.

Συγκεκριμένα τις πρώτες μέρες οι...
νέοι υπουργοί επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο επικοινωνιακής γραφικότητας και υποκρισίας: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στη Λέσβο αλλά διαπιστώνει ότι μετά από 5 μέρες κυβέρνησης ΝΔ, όλα λειτουργούν "ρολόι", ενώ επί μήνες σημερινοί υπουργοί μιλούσαν για "κολαστήριο". Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε Νοσοκομεία, πλην όμως με συντονισμένη μιντιακή κάλυψη. Ο Υπουργός Εργασίας κάνει "έφοδο" σε κτίριο του ΕΦΚΑ για να ισχυριστεί με ψεύτικα στοιχεία ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμείς συντάξεις αν και η πραγματικότητα δείχνει ότι μειώθηκαν κατά 4 φορές, από την τελευταία φορά που είχε το ίδιο Υπουργείο.. Έφοδος και από το Νότη Μηταράκη στον ΕΦΚΑ επειδή λέει "δεν σήκωναν το τηλέφωνο".

Μετά την τραγωδία στη Χαλκιδική η νέα κυβέρνηση διαφημίζει ότι ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αν και αυτό είχε γίνει το Γενάρη ενώ η δοκιμή του είχε υπογραφεί πριν αναλάβει η ΝΔ. Η Υπουργός Παιδείας βάζει ως στόχο τα φετινά βιβλία να βρίσκονται το Σεπτέμβρη στα σχόλια, ενώ οι απερχόμενοι της υπενθυμίζουν με φωτογραφίες ότι τα βιβλία είναι στα σχολεία ήδη από το Μάιο. O "πολύς" Μάκης Βορίδης αναγκάζεται από το Ισραηλιτικό Συμβούλιο να απαρνηθεί το εθνικιστικό παρελθόν του, αποκηρύσσοντας τον αντισημητισμό. Βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι "κατόπιν ενεργειών του" τοποθετήθηκε μονάδα τεχνητού νεφρού σε νησί. Και πόσα άλλα...

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης την ίδια στιγμή που δηλώνει "θύμα στοχοποίησης", υποστηρίζοντας πως "άντεξε και προστάτευσε την ανεξαρτησία της ΤτΕ", αναγγέλλει ξαφνικά ότι θα εισηγηθεί οριστική άρση των capital controls, ομολογώντας κυνικά ότι επί της ουσίας μπορούσε να το κάνει νωρίτερα αλλά έπαιζε πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης. Εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων εμφανίζονται ως Υφυπουργοί αναλαμβάνοντας μάλιστα να διαχειριστούν τα αντίστοιχα ζητήματα, ενώ οι όμιλοι συγκρούονται ήδη στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο βοναπαρτισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε ήδη εμφανής με την απόφαση θα θέσει υπο τον έλεγχό του ΕΥΠ, ΕΡΤ και Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ επιδιώκεται πλέον ο ορισμός "δικών" του προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, όταν βρίσκονται σε εξελίξη σημαντικές έρευνες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται γαλάζια στελέχη αλλά και "φίλοι" επιχειρηματίες.

Στο δρόμο, ειρηνικοί διαδηλωτές κατά της AirBnB, στου Μακρυγιάννη, δέχονται απρόκλητη επίθεση και ξύλο από αστυνομικούς, ενώ "γαλάζιοι" αστυνομικοί στέλνουν μήνυμα πως η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με τα γκλόπ των ΜΑΤ. Τέλος, η Κυβέρνηση αναγνωρίζει σε άσχετο πολιτικό χρόνο, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον ηγέτη ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος, Γκουαϊδό, την ώρα που και η Ευρώπη του έχει γυρίσει την πλάτη μετά το πραξικόπημα. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε και ευχαρίστησε για την "αναγνώριση του σκοπού του", καθώς το αφήγημα περί "μεταβατικού προέδρου" έχει ναυαγήσει οριστικά.

Προωθώντας τις πολιτικές της, που σταδιακά εξαγγέλλει και οι οποίες πλήττουν το κοινωνικό κράτος, τη Δημόσια Παιδεία και Υγεία και τις εργασιακές σχέσεις, φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με ξεπερασμένες επικοινωνιακές παραστάσεις, "αλισβερίσι" με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και κυρίως ποντάροντας στη μιντιακή της υπεροπλία, ευελπιστεί να πείσει τους πολίτες ότι... "δεν είναι αυτό που νομίζεις"...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: