31.7.19

Όταν η Γιάννα «έκαψε» τη Φιλοθέη...


...με κόστος 400.000 ευρώ!...

Ήταν Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004. «Κάηκε» η Φιλοθέη από τα πυροτεχνήματα της Γιάννας. Μια ιδιωτική δεξίωση της προέδρου της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου το βράδυ του...
περασμένου Σαββάτου στο σπίτι της που συνοδεύτηκε από την καύση 3,5 τόνων πυροτεχνημάτων(!) από το παλιό λατομείο του Γαλατσίου, στάθηκε αφορμή για να προκληθεί πυρκαγιά στο άλσος της Φιλοθέης.

Για αρκετή ώρα, η περιοχή σείστηκε από τις εκρήξεις και φωτίστηκε από τη μεγάλη ποσότητα των πυροτεχνημάτων. Όμως, προκλήθηκαν και 300 εστίες πυρκαγιάς στο άλσος, απειλήθηκαν σπίτια και μόνο με την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά έκαψε μόνο ένα στρέμμα δασικής έκτασης. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και βέβαια έκανε και το γύρο του κόσμου.

Από το δήμαρχο Φιλοθέης Θεόφραστο Οικονομίδη και δύο κατοίκους της περιοχής κατατέθηκαν και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Το θέμα τέθηκε στη χτεσινή επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων από την ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004», ο εκπρόσωπος της οποίας διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ιδιωτική δεξίωση εκτός επισήμου προγράμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χτες πως «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ίσως δε θα 'πρεπε να 'χει γίνει η ρίψη πυροτεχνημάτων». Είπε επίσης ότι με αίτηση που φέρει την υπογραφή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, είχε εκδοθεί από την Αστυνομία άδεια αγοράς, μεταφοράς και καύσης πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών στην οικία του ζεύγους Αγγελοπούλου.

Το γεγονός προκάλεσε και την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της εταιρίας που ανέλαβε την εγκατάσταση των βεγγαλικών, καθώς και εάν είχε λάβει νόμιμη άδεια και είχαν ενημερωθεί οι αρχές. Προκαταρκτική έρευνα είχε ζητήσει και ο προϊστάμενος του Αρείου Πάγου Δ. Λινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της καύσης των πυροτεχνημάτων είχε αναλάβει μια αμερικανική εταιρία. Η άδεια εκδόθηκε στο όνομα ενός απόστρατου αξιωματικού και η προμήθεια των πυροτεχνημάτων έγινε από ελληνική εισαγωγική εταιρία με έδρα τη Θήβα. Με βάση την ποσότητα και το είδος των πυροτεχνημάτων, ειδικοί του χώρου εκτιμούν ότι το ποσό που διατέθηκε πρέπει να ξεπερνά τα 400.000 ευρώ! (Από τις εφημερίδες της εποχής)...

Από ανάρτηση της Παναγιώτας Σούμπαση στο fb

harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: