12.7.19

Αντιπρόεδρος...

Πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας εξελέγη χθες ο Έλληνας ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Η...
Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας θα είναι η πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό, ασχολείται με τα θέματα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, παρακολουθεί τις στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ και είναι αρμόδια για την έγκριση του νέου Ταμείου Άμυνας.

«Οι γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με την όλο και αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, υπενθυμίζουν την ανάγκη μίας πραγματικά κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, ώστε τα Ευρωπαϊκά σύνορα να έχουν και ευρωπαϊκή προστασία», είπε αμέσως μετά την εκλογή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας στον News 247, αποκάλυψε ότι προσωπικά δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Κομισιόν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρότι ακόμα το σοσιαλιστικό κόμμα δεν έχει πάρει απόφαση επί του θέματος. 

Και αυτό διότι «θέλω μία δημοκρατική Ευρώπη», όπως είπε, κατηγορώντας την Γερμανίδα ότι φλερτάρει με τις ψήφους της ακροδεξιάς για να πετύχει την εκλογή της, και θυμίζοντας ότι δεν του απάντησε σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, αποκάλεσε «Μακεδονία» την Βόρεια Μακεδονία και τάχθηκε υπέρ της ελαστικοποίησης των θεμάτων Δικαίου...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: