31.7.19

«Tο Εφετείο χαρίστηκε σε Κορκονέα και Σαραλιώτη»...

«Η μεταχείριση που του επεφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και στον Κορκονέα και στον Σαραλιώτη δεν υπηρετεί τις βασικές αρχές της αλήθειας», δήλωσε στον...
ΑΝΤ1 ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για «νομοθετικές παραβιάσεις του νόμου» και χαριστική μεταχείριση» οι οποίες στοχεύουν σε δύο πράγματα: πρώτον την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη και δεύτερον την αποφυλάκιση του Κορκονέα.

«Είναι πρόκληση», διαμαρτυρήθηκε, αναφέροντας όσα είχε πει και η έτερη συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες το πρωί, δηλαδή για σκοπούμενη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, ώστε αυτή να βγει βάσει το νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και την αντικατάσταση εφέτη λόγω συνταξιοδότησης.

«Γιατί αυτή η μεθοδευμένη μεταχείριση για μία δολοφονία με άμεσο δόλο;», αναρωτήθηκε.

«Αυτή η απόφαση δεν πείθει κανέναν, είναι κατακριτέα, βγήκε με μεθοδεύσεις, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά τα οποία υπάρχουν τεκμηριωμένα στη δικογραφία. Θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Άρειος Πάγος», είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που τόνισε πως «θα ζητήσουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση».

«Θα την πάμε όπου μπορούμε σε όλα τα ανώτερα όργανα, πολύ περισσότερο επειδή αποτελεί τη νέα εφαρμογή των νέων κωδίκων», είπε ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, που κατέληξε πως βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπονται τουλάχιστον 15 χρόνια για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, «και δεν έκαναν ούτε καν αυτό»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: