23.8.19

Πηγαίνει Κίνα για το Μουντομπάσκετ ο Σλούκας...

Η θέλησή του Κώστα Σλούκα να παίξει στο Μουντομπάσκετ, οι σχεδόν επτά ώρες που αφιερώνει καθημερινά στην αποθεραπεία του και οι τουλάχιστον 4-5 ημέρες προπόνησης που θα κάνει στην Κίνα, επιτρέπουν την...
αισιοδοξία, ότι ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε θα βρίσκεται στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Η υποχώρηση του αιματώματος κατά τα 7,5 εκατοστά μέσα σε λίγα 24ωρα ήταν το δεύτερο πολύ ενθαρρυντικό σημάδι. Είχαν προηγηθεί καθημερινές διπλές θεραπείες στο φυσιοθεραπευτήριο του Δημήτρη Σκορδή, ο οποίος από την αρχή είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για αποθεραπεία... express, λόγω του ότι η θλάση δεν είχε προκύψει από σχίσιμο του μυός στο γαστροκνήμιο, αλλά από πλήξη μετά το χτύπημα.

Ο τραυματισμός του Σλούκα στο πρώτο ματς του τουρνουά «Ακρόπολις», κόντρα στην Ιταλία, προκάλεσε απανωτά... εγκεφαλικά στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής, λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Κίνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επανέφερε τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που μπήκε στο αεροπλάνο μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς και -βάσει του πλάνου που είχε καταρτιστεί- περίμενε να μάθει αν ο «Slouky Luke» θα μπορούσε να προπονηθεί χωρίς καμία ενόχληση την ερχόμενη Δευτέρα (26/08), προκειμένου να τον υποδεχθεί στην πόλη Ναντζίνγκ.

Οι ελπίδες συμμετοχής του άσου της Φενέρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που αρχίζει στις 31 Αυγούστου, έχουν αυξηθεί σημαντικά και έτσι το αρχικό σχέδιο φαίνεται πως αλλάζει. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο παίκτης αποφασίστηκε να ταξιδέψει για την «χώρα των δράκων» την ερχόμενη Τρίτη (27/08), ώστε να μπει στις προπονήσεις και να κριθεί εκεί ο βαθμός ετοιμότητάς του. Αν όλα πάνε καλά, ο Θεσσαλονικός μπασκετμπολίστας θα πατήσει τουλάχιστον τρεις φορές στο γήπεδο, πριν η ΕΟΚ δηλώσει την τελική δωδεκάδα, στις 29 Αυγούστου, στην οποία αναμένεται να συμπεριληφθεί και ας μην είναι έτοιμος 100%.

Η τεράστια επιθυμία του Κώστα Σλούκα να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο ραντεβού του παγκοσμίου μπάσκετ, έχει παίξει τεράστιο ρόλο, καθώς κάποιος που δεν θα «καιγόταν» τόσο πολύ να γίνει άμεσα καλά, δεν θα ακολουθούσε ένα πρόγραμμα που καθημερινά περιλαμβάνει ενδυνάμωση σε πισίνα και γυμναστήριο και θεραπεία το πρωί και έξτρα θεραπεία το απόγευμα...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: