17.8.19

Για τη Σαμοθράκη φταίνε οι προηγούμενοι...

Πιστή στο μοτίβο «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» παραμένει η κυβέρνηση, επιχείρημα που χρησιμοποίησε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να δικαιολογήσει τα όσα έχουν συμβεί στη Σαμοθράκη και έφεραν μεγάλη ταλαιπωρία για ταξιδιώτες, αλλά και κακή διαφήμιση για...
τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε πως τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθούν αναγκαία έργα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα, καθώς και τα δύο πλοία που πραγματοποιούν τα δρομολόγια υπέστησαν ταυτόχρονα βλάβη, ενώ ο κακός καιρός δεν επέτρεψε την αποστολή νέων για να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει αποκατασταθεί από την Πέμπτη και έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» ήταν η απάντησή του σε σχόλιο για την κακή εικόνα που εξέπεμψε η χώρα προς το εξωτερικό, ενώ ο Στέλιος Πέτσας διεμήνυσε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και η κυβέρνηση τις δρομολογεί.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «χαμηλώσει» τη σημασία του προβλήματος, η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες ήταν πολύ μεγάλη, ενώ, ιδιαίτερα τα ξημερώματα της Πέμπτης η κατάσταση στο λιμάνι του νησιού έφθασε στο απροχώρητο με μεγάλο εκνευρισμό και διαμαρτυρίες.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «οι μόνιμες λύσεις δρομολογούνται όταν όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο τραπέζι και όταν έχουμε αντιμετωπίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Ενημέρωσε, τέλος, πως σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει εκ νέου τα δρομολόγια το πλοίο «ΣΑΟΣ», όμως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν το πλοίο δεν είναι σε θέση να κάνει το ταξίδι, συνεπώς παρατείνεται η μίσθωση του πλοίου «Άργος».

Σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου

Τα τεράστια προβλήματα του νησιού αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Το πλήγμα στην τουριστική εικόνα της χώρας και η τεράστια ταλαιπωρία των τουριστών, των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Σαμοθράκης εξαιτίας της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού θα απασχολήσει τους υπουργούς. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: