24.8.19

Η αφόρητη λογόρροια...


... πολιτικών και κομμάτων...
Όταν είσαι ΣΥΡΙΖΑ και μιλάς για το Μάτι, απαιτείται φειδώ στα λόγια σου και αυτοσυγκράτηση. Εχεις 102 νεκρούς εκεί. Υπάρχει...
δεδομένη η διαχειριστική ανεπάρκεια των τότε ιθυνόντων, των δικών σου. Και πλήρωσε τεράστιο πολιτικό κόστος το κόμμα σου, το οποίο δεν ευθύνεται για τις εν γένει αμαρτίες της περιοχής.

Γι όλους αυτούς τους λόγους είναι ανόητο, άχαρο και εξοργιστικό να ειρωνεύεσαι τον Μητσοτάκη, επειδή επισκέφθηκε το καθαρό πλέον «οικόπεδο-βόμβα». Ούτε βεβαίως μπορείς να μιλάς εξίσου ειρωνικά για κρέμες που θα μοιράσει στους εγκαυματίες η κυβέρνηση.

Το διέπραξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. Εν πλήρει ελαφρότητι διατελών, δεν κατάλαβε τι σημαίνουν οι ειρωνείες του και πως τις αξιολογεί ο κόσμος. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κυρίτσης δίνει ρεσιτάλ ελαφρότητος. Κορυφαία στιγμή του -για την οποία ζήτησε αργότερα συγγνώμη- ήταν η δήλωσή του ότι δεν έχει δεί νεκρούς από τις μολότοφ.

Όμως το θέμα δεν είναι ο Κυρίτσης. Είναι η αφόρητη λογόρροια πολιτικών και κομμάτων. Είναι η αίσθηση ότι θεωρούν την κοινωνία ανενημέρωτη, ανόητη και άθυρμα προπαγανδιστικών φωτοβολίδων. Τα παραδείγματα πολλά. Ενδεικτικώς, από την πρόσφατη συγκομιδή:

Εμφανίζεται ο κ.Βρούτσης σε τηλεοπτική εκπομπή και πετάει τη «βόμβα» για τις χρυσές συντάξεις που έφταναν μέχρι 24.000 ευρώ. Τελικά, μονάχα δώδεκα ήταν οι συντάξεις αυτές, ενώ η περίφημη των 24.000 ποτέ δεν πληρώθηκε.

Βγήκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που καιγόταν η Εύβοια και έλεγαν πόση μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη. Κι αν τους ρωτούσες τι έκανε επ΄αυτού η δική σας κυβέρνηση, μάλλον θα κατέφευγαν σε μισόλογα ή θα κατάπιναν τη γλώσσα τους.

Μετά το θανατηφόρο συμβάν στον Πόρο -και μέσα σ΄ένα χάος ερωτηματικών, εικασιών και μετάθεσης ευθυνών για τα καλώδια και το ελικοδρόμιο- εμφανίζεται λάβρο το ΚΙΝΑΛ και καταφέρεται σχεδόν αποκλειστικά εναντίον του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη! Ανακοίνωση για γέλια και για κλάματα.

Ενδεικτικές οι προαναφερθείσες περιπτώσεις. Αποκαλυπτικές, όμως. Δηλωτικές εμμονής στην μικροπολιτική, στην προπαγάνδα και στην λογική των εντυπώσεων.

Υ.Γ. Το 2002, ο θυμωμένος Ρήνος πλημμύρισε τα πάντα. Τεράστιες οι καταστροφές και δύσκολο το έργο της αποκατάστασης (κατεστραμμένα σπίτια και δρόμοι, λάσπες παντού κλπ). Τότε, ο καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε την φαεινή ιδέα να εμφανιστεί με γαλότσες στην πληγείσα περιοχή και να βοηθεί, μαζί με τα συνεργεία, στην αποκατάσταση. Θυμηδία και αρνητική κριτική, για τον Σρέντερ. Που ίσως να κατάλαβε ότι οι επικοινωνιακού χαρακτήρα εκστρατείες δεν αποδίδουν πάντα. Ενίοτε γίνονται μπούμερανγκ…

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: