21.9.19

Με υπογραφή Μενδώνη...


... αναβαθμίζεται σε... ελεγκτή o Τσακοπιάκος...
Από ελεγχόμενος, αναβαθμίζεται σε... ελεγκτή, με υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη! Στέλεχος ομάδας εργασίας που συγκροτείται στο υπουργείο Πολιτισμού για τον έλεγχο των...
συνθηκών εργασίας και των κτιριακών εγκαταστάσεων των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού ορίστηκε ο πρώην πρόεδρος του -γνωστού και ως «αμαρτωλού»- Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ), Γ. Τσακοπιάκος.

Κι αυτό, παρότι ο ίδιος ελέγχεται πειθαρχικά λόγω αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία του για διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών, όπως είχαν διαπιστώσει στο πλαίσιο σχετικού ελέγχου Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας την παραπομπή του για τα μείζονα παραπτώματα της σοβαρής απείθειας, της άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας και της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση καθηκόντων.

Και, βέβαια, την ίδια στιγμή, πλείστες όσες υποθέσεις που αφορούν την περίοδο που διοικούσε το Ταμείο βρίσκονται υπό εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητηθεί από τους εργαζομένους στο υπουργείο να γίνει έλεγχος στα κτίρια με στόχο την αποκατάστασή τους σε όποια περίπτωση κριθεί. Η υπουργός είχε ζητήσει από την Ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) να προτείνει έναν εκπρόσωπο στην τριμελή ομάδα εργασίας. Η Ομοσπονδία πρότεινε τον κ. Τσακοπιάκο ως πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Ωστόσο, προκύπτει ζήτημα ως προς το γιατί η υπουργός ενέκρινε τη σχετική πρόταση. Με την υπογραφή της κ. Μενδώνη τοποθετείται στην ομάδα εργασίας ένας εργαζόμενος που βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο για παραπτώματα που εγείρουν ακόμη και το ερώτημα της απόλυσής του.

Μπροστά σε αυτό το δεδομένο, αποτελεί λεπτομέρεια ότι ο ίδιος ανήκει στον κλάδο των εργατοτεχνιτών, τη στιγμή που ανάμεσα στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων υπάρχουν μηχανικοί, πιο σχετικοί με το αντικείμενο του ελέγχου.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, πάντως, σπεύδουν να θυμίσουν ότι με την αλλαγή κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου από την κ. Μενδώνη, ο πρώην -και επί 15ετία- πρόεδρος του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ κάθισε παράπλευρα στο τραπέζι με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας νωρίτερα σε θριαμβευτικό τόνο τη φράση «επιστρέφουμε».

Στέργιος Ζιαμπάκας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: