21.9.19

"Αγωνιζόμαστε να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα"...


 Με αναφορές στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα η ομιλία Κουτσούμπα...
Μήνυμα αγώνα κατά του καπιταλισμού, καθώς και συστράτευσης με το ΚΚΕ απέστειλε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην τρίτη και τελευταία ημέρα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Στο...
κατάμεστο από χιλιάδες κόσμου Πάρκο Τρίτση, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα προς τους νέους, υπογραμμίζοντας ότι το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, προβάλλει την άποψη ότι «με τους αγώνες, τα όνειρά μας, την δύναμή μας μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό».

«Κάθε νέος και νέα που αισθάνεται απέχθεια απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα έχει τη δική του θέση στη μάχη μαζί μας, με το βλέμμα καρφωμένο στην αλλαγή, στη νέα κοινωνία που έχουμε ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΚΚΕ.


Επίσης, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, τον κόσμο με ριζοσπαστική αγωνιστική διάθεση «που δεν πείθεται και αντιδρά στις εμμονές κατά του ΚΚΕ και παρά τις διαφωνίες του μαζί μας εκτιμά τη δράση μας και την προσπάθειά μας». Όπως τόνισε, «αγωνιζόμαστε βαδίζοντας έναν απόκρημνο και δύσκολο δρόμο, πιασμένοι γερά χέρι-χέρι, με την εργατική τάξη και τη νεολαία. Γιατί με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, "θα χτίσουμε έναν κόσμο λεύτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα", το σοσιαλισμό».

Πυρά κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δ. Κουτσούμπας επέλεξε τη διμέτωπη επίθεση κατά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη.

Όπως ανέφερε, δύο μήνες μετά τις εκλογές η Ν.Δ. «μπήκε με φορά, αποφασισμένη να τελειώνει με τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ». Ως απόδειξε ανέφερε ότι «το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, συνεχίζει να γεμίζει, να φορτώνει νέα βάρη στο λαό γιατί αυτό απαιτούν τα "ιερά κέρδη" των μεγαλοεπιχειρηματιών, η ένταση της εκμετάλλευσης, το άνοιγμα των νέων πεδίων για "επενδύσεις"».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, επισήμανε πως «από το λεγόμενο "επιτελικό κράτος", ένα κράτος δηλαδή στην υπηρεσία της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, μέχρι το νέο αναπτυξιακό νόμο που καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, και χαρίζει νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, η Ν.Δ. παραδίδει μαθήματα ταξικής πολιτικής».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «δεν υπάρχει τομέας, που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει στρώσει το έδαφος στη κυβέρνηση της Ν.Δ. για να ξεδιπλώσει την αντιδραστική της πολιτική».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική είπε ότι «με μια φωνή κόμματα και επιτελεία του συστήματος μιλούν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, για την Ελλάδα που είναι δήθεν νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, για να κρύψουν ότι στην ουσία, ακόμα πιο βαθιά και πολυπλόκαμα, έχει μπλέξει η χώρα μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

Με αναφορές στον Λαυρέντη

O κ. Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν "ρίξει κόκκινο στη νύχτα" οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας, όπως ένας πολύ καλός φίλος του Φεστιβάλ που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας".


"Κάθε νέος και νέα που αισθάνεται απέχθεια απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα έχει τη δική του θέση στη μάχη μαζί μας, με το βλέμμα καρφωμένο στην αλλαγή, στη νέα κοινωνία που έχουμε ανάγκη" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: